Politică

articolul anterior articolul urmator

Deputat PSRM: Să nu credeţi că anticipatele vor aduce oameni mai cinstiţi în politicul moldovenesc

1
18 Jan 2021 17:31:26
Autor: Iurii Botnarenco
Nicolae Pascaru, deputat socialist
Nicolae Pascaru, deputat socialist

Nicolae Pascaru, deputat din Fracţiunea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, susţine că PSRM e gata să ducă tratative cu toate partidele din Parlament în vederea numirii unui nou Guvern.

Totodată, el spune că nimeni nu trebuie să creadă că schimbarea Parlamentului, în cazul alegerilor anticipate, vor aduce oameni mai integri în politicul moldovenesc. Declaraţia a fost făcută la dezbaterea publică: „Cum văd partidele parlamentare alegerile anticipate, dacă le văd?”, organizate de Agenţia de presă IPN.

Potrivit lui Nicolae Pascaru, Partidul Socialiştilor a avut întotdeauna „lecţiile pregătite de acasă. PSRM a dat dovadă întotdeauna de conducere eficienţă şi de oameni tehnocraţi şi eficienţi la conducere. Anul trecut a fost unul dintre cei mai grei ani ai Republicii Moldova, după independenţă, pentru că s-a confruntat cu criza pandemică şi criza legată de condiţiile meteo nefavorabile, dar Guvernul Chicu a trecut cu brio peste acestea”.

Deputatul afirmă că PSRM are „lecţiile pregătite” şi pentru o luptă politică în perspectivă, inclusiv în contextul alegerilor anticipate. „Dar PSRM, care este cel mai mare partid din Republica Moldova, este un partid bine pregătit, şi va face totul ca să nu lase ţara fără guvernare”. În opinia sa, PAS în ultima perioadă se comportă pe arena politică nu atât de sigur. „Acum se manifestă o situaţie interesantă şi anume, cei care au strigat în gura mare că vor să vină la guvernare, acei care au venit cu două moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Chicu, astăzi au dat-o-n bară. Aceste mofturi politice ale Maiei Sandu nu sunt înţelese de oameni”, a declarat Nicolae Pascaru.

Deputatul PSRM mai spune că, dacă se merge în alegeri anticipate, oricum trebuie să existe un Guvern stabil, un premier stabil, dar PAS şi preşedintei Maia Sandu „le este frică de a prelua guvernarea. Nu doar clasa politică, dar şi oamenii văd că Maia Sandu are frică de responsabilitate şi vine cu mofturi politice, nu cu o strategie pentru Moldova, pentru a face ca moldovenii să trăiască bine, ci vine doar cu nişte discursuri geopolitice. Aceşti oameni vor fi sancţionaşi la alegeri, iar dizolvarea Parlamentului trebuie făcută în mod constituţional”, a spus Nicolae Pascaru.

Dezbaterea publică „Cum văd partidele parlamentare alegerile anticipate, dacă le văd?”, este ediţia a 167-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, sprijinit de Fundaţia germană Hanns Seidel.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Coco
19.01.2021, 12:42:59

Eiiii, daca ar scapa de tine si inca vreo 4-5 ciomagari care l-ati bumbacit pe Gatcan ar fi mare dezinsectie.

+1 (1 vot)
Modifică Setările