Deputaţii ACUM, ameninţaţi să nu voteze pentru crearea comisiei ce va investiga acţiunile lui Dodon? Ţîcu: Li s-a spus că cine va semna va fi exclus din partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Crearea comisiei parlamentare de anchetă pentru investigarea acţiunilor „de trădare de patrie a preşedintelui Igor Dodon” riscă să eşueze, deoarece ar putea să nu adune numărul necesar de cinci semnături, pentru a putea fi inclus pe ordinea de zi a Parlamentului.

Deputatul independent Octavian Ţîcu, care este şi candidat la funcţia de primar de Chişinău din partea PUN, a declarat că asupra deputaţilor din Blocul ACUM au fost exercitate „presiuni explicite ca deputaţii să nu semneze, fiind ameninţaţi cu excluderea din fracţiune şi partid”.

Ţîcu a subliniat că speră că se vor găsi încă două semnături, după ce iniţiativa a fost semnată de Octavian Ţîcu, Iurie Reniţă şi Lilian Carp, ca aceasta să poată fi introdusă spre dezbateri în plenul Parlamentului.

„Şi atunci aş vrea să văd cum se va vota şi cine va vota pentru crearea comsiei de investigare a cauzelor de trădare de patrie din partea preşedintelui Igor Dodon”, a precizat Octavian Ţîcu.

El a mai spus că asta este „faţa guvernării hibride, în care nu poţi vorbi nimic despre socialişti chiar dacă au stat bot la bot cu Plahotniuc”. 

„Ei au fost cei care au votat 600 de proiecte de legi, pe care acum le inversează. Lucrul ăsta a dus la aceea că de dragul unei conveţuiri pentru interesele Rusiei, Blocul ACUM face jocul socialiştilor”,a  conchis deputatul.

Amintim că Octavian Ţîcu a cerut Parlamentului să sprijine iniţiativa sa privind crearea unei comisii parlamentare de anchetă, menită să investigheze „acţiunile de trădare de patrie comise de preşedinte Igor Dodon”. Ţîcu i-a îndemnat pe deputaţii din fracţiunea PAS şi PPDA să sprijine această iniţiativă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite