Deputaţii ACUM-PSRM au respins iniţiativa privind audierea ministrului de Interne. Ce acuzaţii i-au fost aduse lui Andrei Năstase de PDM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Nastase

Majoritatea parlamentară ACUM-PSRM a respins în şedinţa Parlamentului de vineri, 12 iulie, iniţiativa fracţiunii PDM privind audierea ministrului de Interne, Andrei Năstase. Deputatul PDM Alexandru Jizdan l-a acuzat pe Andrei Năstase că l-ar fi agresat şi intimidat pe preşedintele raionului Anenii Noi, Sergiu Rapcea „pentru a forţa renunţarea la funcţia pe care o deţine”.

Alexandru Jizdan susţine că Sergiu Rapcea este intimidat de către structurile de forţă şi de preşedintele PAS din Anenii Noi, Valentin Vieru, să renunţe la şefia raionului.

„La 21 iunie 2019, Valentin Vieru, în cadrul consiliului raional şi-a permis într-o formă foarte brutală să-l intimideze şi să-l ameninţe că o să-l bage în puşcărie pe preşedintele actual al Aenii Noi”, a declarat Alexandru Jizdan.

Jizdan spune că, pe 26 iunie, Sergiu Rapcea a fost contactat de către o persoană necunoscută, care s-ar fi prezentat drept reprezentant al unei structuri de forţă, şi invitat la o staţie PECO din Anenii Noi unde la fel a fost fost ameninţat că va sta la închisoare dacă nu-şi va da demisia.

În replică, liderul fracţiunii PSRM, Vlad Bătrîncea a spus că preşedintele Anenii Noi, anterior, ar fi „ameninţat oamenii şi agenţii economici că trebuia să aducă sume impunătoare de bani la anumite adrese”.

„Am sesizat că dumnealui venea la mai multe instituţii şi personal elibera oamenii care nu se aflau în jurisdicţia şi competenţa lui. Am ştiut foarte bine că dumnealui a presat cetăţenii în campania electorală să facă campanie electorală pentru un partid politic anumit. Avem mai mulţi colegi care erau intimidaţi cu răfuială fizică şi aceste probe se află în organele procuraturii”, a declarat Bătrîncea, care a subliniat că Rapcea „nu ste o persoană care trebuie apărată. A avut un comportament foarte inadecvat”.

Deputatul PAS Igor Grosu a afirmat că Sergiu Rapcea şi-a „bătut joc de cetăţeni” în campania electorală parlamentară şi a executat „toate ordinele partidului”.

„Sunt şi imagini video cum acest individ agresa un antreprenor. Promitem acestui individ din PDM că îi vom garanta justiţie corectă. Să vină să prezinte toate probele şu justiţia îşi va face treaba”, a spus Grosu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite