Deputaţii ACUM au depus o moţiune de cenzură contra ministrului Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii fracţiunii PAS, Blocul ACUM şi ai Blocului ACUM, Platforma DA înaintează o moţiune simplă împotriva activităţii lui Fadei Nagacevschi, ministru al justiţiei. În partea motivată a textului moţiunii se spune că „după mai bine de trei săptămâni de la îînvestirea noului guvern, problemele cu care se confruntă sistemul judiciar din Republica  Moldova nu au o abordare strategică din partea Ministerului Justiţiei”, transmite IPN.

Deputaţii Blocului ACUM susţin că „unica preocupare a Ministerului Justiţiei este schimbarea componenţei CSM-ului şi a Colegiilor pe lângă acesta, pentru a avea, în eventualitate, un control sporit asupra sistemului judecătoresc din partea celorlalte puteri din stat”. La fel, menţionează că, din momentul investirii noului Guvern, din 14 noiembrie, Fadei Nagacevschi, care este membru de drept al CSM-ului, nu s-a prezentat niciodată la şedinţele organului, blocând activitatea acestuia şi posibilitatea de a fi soluţionate problemele interne ale sistemului judiciar”.

Deputaţii Blocului ACUM mai menţionează că astăzi, 6 decembrie, ministrul justiţiei organizează o discuţie cu judecătorii şi membrii CSM, pe care o numeşte ,,mediere”. În opinia deputaţilor, prin asemenea lucruri, ministrul îşi depăşeşte vădit atribuţiile şi admite ingerinţe în sistemul judecătoresc.

Deputaţii celor două fracţiunii constată că politica actualului minister privind reforma justiţiei constă în subminarea independenţei sistemului judecătoresc prin instituirea unui control din partea politicului.

Anterior, deputaţii Blocului ACUM au iniţiat o moţiune simplă asupra activităţii ministrului apărării Victor Gaiciuc. La Biroul permanent al Parlamentului, moţiunea nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi examinată într-o şedinţă plenară.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite