Deputaţii PAS îi acuză pe socialişti că încalcă toate procedurile parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Litvinenco

Deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate Sergiu Litvinenco susţine că „prin lucrurile făcute de socialişti sunt încălcate absolut toate procedurile parlamentare”. Potrivit lui, modul prin care PSRM încearcă să treacă proiectele contravine Regulamentului Parlamentului şi Constituţiei, transmite IPN.

„Se vede că le fuge pământul de sub picioare şi, la comanda lui Dodon, sunt gata să dea foc la ţară, doar să-şi salveze schemele corupţionale. Noi nu avem o problemă să discutăm pe fond proiectele pe care Guvernul vrea să le promoveze, dacă ar fi proiecte adecvate. Dar sunt pline cu scheme – fiecare articol este o schemă”, a declarat Sergiu Litvinenco într-o conferinţă de presă.

Preşedintele fracţiunii PAS, Igor Grosu, a declarat că socialiştii, când vor, conectează şi deconectează camerele de luat vederi din sala de plen. „Contextul general este următor: Dodon, disperat că a pierdut alegerile, cu ajutorul coaliţiei PSRM-Şor şi acei transfugi pe care îi are aliniaţi la această coaliţie murdară, a încercat azi, într-un regim alert, să pună la vot legi foarte importante pentru Republica Moldova”, a spus Igor Grosu. Aceste proiecte sunt antipopulare şi nu vor duce decât la înrăutăţirea situaţiei. Parlamentarul a mai spus că socialiştii speră să revină după pauză în sală şi să mai voteze şi alte proiecte. De aceea, nu vor pleca din sală pentru a admite acest lucru.

Proiectul politicii bugetar-fiscale,proiectul legii bugetului de stat şi legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2021 au fost votate în primă lectură, fără discuţii, într-o atmosferă de dezordine şi altercaţii. Opoziţia a blocat tribuna centrală, dar şi microfonul vicepreşedintelui Parlamentului, Vlad Batrîncea, care prezida şedinţa Parlamentului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite