Deputaţii din PAS şi Platforma DA, nemulţumiţi de inactivitatea Parlamentului: Este strategia lui Dodon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlament Chisinau IPN

Deputaţii PAS şi cei ai Platformei DA se arată nemulţumiţi de faptul că în această săptămâna, Parlamentul nu se va întruni în şedinţe plenare. Potrivit lor, deputaţii coaliţiei PSRM-Şor ar fi cei care încurajează inactivitatea Parlamentului, sub paravanul stării de urgenţă. Deputaţii opoziţiei spun că, indiferent cât mai durează mandatul actualului Legislativ, acesta trebuie să funcţioneze şi să aprobe legi pentru oameni, notează IPN.

Potrivit deputaţilor Platformei DA, biroul permanent al Parlamentului ar evita să se întrunească în şedinţă pentru a decide data şi agenda viitoarelor şedinţe plenare.

„Este un lucru anormal. Avem foarte multe proiecte importante. Chiar dacă e situaţie de urgenţă, Parlamentul trebuie să activeze. Indiferent cât va mai dura mandatul acestui Legislativ, o lună, două, proiectele de lege pe care le-am iniţiat trebuie duse la bun sfârşit. Oamenii aşteaptă legi bune de la deputaţi”, a spus deputatul Platformei DA, Vasile Năstase, în cadrul emisiunii „Întreabă Gheţu” de la TV8.

Şi deputaţii PAS se arată nemulţumiţi de inactivitatea Parlamentului şi spun că acest lucru ar fi în avantajul coaliţiei PSRM-Şor.

„Pe de o parte, socialiştii vorbesc despre eficienţa acestui Parlament şi încearcă cu disperare să-i prelungească viaţa, pe de altă parte, vedem acest haos. E un lucru care se face intenţionat, este o strategie a lui Dodon care merge pe principiul „cu cât e mai rău, cu atât mai bine”. Această stare de incertitudine şi haos este la îndemâna Partidului Şor, care vrea să se eschiveze de la actul justiţiei şi le convine şi celor din PSRM pentru că astfel îşi pot continua schemele”, a spus deputatul PAS, Doina Gherman.

Potrivit agendei Curţii Constituţionale, Înalta Instanţă va examina sesizarea preşedintelui ţării privind constatarea circumstanţelor care justifică dizolvarea Parlamentului la data de 15 aprilie, ora 10.00.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite