Deputaţii Platformei DA au sesizat Curtea Constituţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Deputaţii Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr sesizează Curtea Constitutională privind „unele prevederi abuzive din modificările setului de legi asumate de Guvern”. Parlamentarii solicită anularea a trei chestiuni, şi anume  „cu privire la modificarea privind vizibilitatea produselor din tutun, introducerea în regim duty free a mărfurilor accizate şi introducerea taxelor pe resurse naturale”, transmite IPN.

Într-un briefing de presă, deputatul Alexandru Slusari a declarat că fracţiunea a decis să sesizeze Curtea după ce aceste prevedere au stârnit revoltă, deoarece ele nu au nicio tangenţă cu măsurile de sprijin în situaţie de urgenţă pentru cetăţeni şi agenţii economici. Prevederile contestate „au fost aprobate fără vreo argumentare şi prezintă un risc sporit ca, alături de combaterea noului tip de coronavirus, să fie implementate scheme cu tentă economică”, menţionează Alexandru Slusari.

Parlamentarul a mai spus că fracţiunea a venit cu o serie de măsuri cu altă abordare conceptuală în ceea ce priveşte susţinerea populaţiei şi a mediului de afaceri, în special a întreprinderilor mici şi mijlocii.

Deputatul Dinu Plîngău, autorul sesizării, a menţionat că asumarea de răspundere asupra unui proiect este o măsură extremă. Or, cele trei chestiuni, care nu ţin de domeniul sănătăţii publice şi nici de ameliorarea situaţiei din domeniul economic, sunt abuzive, în opinia Platformei Aceste chestiuni ar putea avea un impact negativ asupra domeniului economic, unde situaţia se agravează.

Platforma DA precizează că, „în urma vizitelor în teritoriu şi a informaţiei alarmante acumulate”, a fost solicitată o întâlnire cu prim-ministrul Ion Chicu „în vederea confruntării datelor reale, a combaterii unor pericole venite din nesăbuinţa guvernării şi a clarificării intenţiei guvernării de a cere ajutor de la UE”.

https://www.ipn.md/ro/deputatii-platformei-da-au-sesizat-curtea-constitutionala-7965_1072720.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite