Deputaţii PPDA solicită crearea unei noi comisii de anchetă care să continue investigarea fraudei bancare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Deputaţii fracţiunii ACUM Platforma DA solicită crearea unei noi comisii de anchetă care să continue investigarea fraudei bancare, precum şi modalitatea de repartizare a creditelor de urgenţă alocate de către BNM celor trei bănci devalizate. Iniţiativa legislativă elaborată în acest sens a fost prezentată de către vicepreşedintele Parlamentului, Alexandru Slusari, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite IPN.

Potrivit deputatului, în activitatea primei comisii au fost obţinute mai multe informaţii despre faptul că furtul din sistemul bancar nu s-a oprit în noiembrie 2014. Totodată, s-a aflat că foarte multe lucruri dubioase s-au produs şi în procesul de lichidare a celor trei bănci devalizate, care nu este încă finalizat. „În cadrul acestei comisii, dacă va fi creată, noi vom examina, unul după altul, fiecare credit care a fost alocat celor trei bănci şi care nu a fost rambursat”, a spus Alexandru Slusari.

Alexandru Slusari a amintit că la 17 noiembrie s-a împlinit o lună de când a fost prezentat Parlamentului raportul privind elucidarea tuturor circumstanţelor devalizării sistemului bancar în perioada 2011-2014. Tot atunci a fost aprobată o hotărâre prin care au fost puse sarcini şi înaintate solicitări în adresa Guvernului, BNM şi Procuraturii Generale, care rămân în aşteptare să fie realizate şi cunoscute publicului. „Fracţiunea Platforma DA solicită ca această hotărâre să fie executată, ca pe linia parlamentară să fie continuat procesul de investigare a fraudei bancare”, a spus vicepreşedintele Parlamentului.

Alexandru Slusari a mai spus că hotărârea Parlamentului de acum o lună prevedea şi examinarea oportunităţii revizuirii legii care pune pe umerii cetăţenilor achitarea „miliardului furat”. Fracţiunea ACUM Platforma DA insistă ca acest proces să fie urgentat.

Alexandru Slusari a mai spus că nu au fost epuizate toate căile de recuperare a banilor şi nu a fost finalizat procesul de lichidare a celor trei bănci.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite