Deputatul independent Viorel Melnic şi-a depus mandatul: Coaliţia de guvernare se manifestă printr-un comportament de răzbunare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Melnic protv.md

Deputatul independent Viorel Melnic, cel care a candidat în alegerile din 24 februarie pe circumscripţia din Transnistra şi al cărui nume este prezent în raportul de investigaţie a fraudei bancare Kroll 2, şi-a depus mandatul de parlamentar.

„Coaliţia actuală din Parlamentul Republicii Moldova este una situativă şi se manifestă mai mult printr-un comportament de răzbunare şi eliminare politică, inclusiv a profesioniştilor, decât o stare de emancipare succedată de promovarea reformelor integraţioniste în UE sau, altfel spus, o salvare a naţiunii! Astfel, în conditiile actuale, dar şi prin experienţa acumulată în actualul legislator, constat cu certitudine, dar şi cu regret, că rolul depuţaţilor independenţi este redus la zero”, se arată în cererea de demisia a lui Viorel Melnic.

Potrivit lui, „promovarea cu viteză cosmică a proiectelor de acte normative în parlament, dar şi ignorarea prevederilor procedural-legale în procesul de examinare şi aprobare a acestora exprimă un dubiu iminent a calităţii lucrului intregului for legislativ”.

„Prin urmare, clară este concluzia că în parlamentul ales prin sistemul electoral mixt deputatul independent este limitat în posibilităţi şi nu poate răspunde exigenţelor alegătorilor, mai cu seamă a celor care l-au ales! În acest context, nu mai văd necesitatea de a fi prezent în acest legislativ şi anunţ despre depunerea mandatului de deputat!”, mai spus Melnic.

Demisia deputatului are loc în contextul anunţului lui Igor Dodon, care spunea că procurorii ar urma să solicite ridicarea mandatelor mai multor deputaţi, dar şi în contextul anunţului lui Renato Usatîi, care afirma că există o presiune pe mai mulţi deputaţi ca aceştia să demisioneze, pentru ca ACUM-PSRM să poată obţine majoritate constituţională, după alegerile noi organizate în circumscripţii, şi să modifice Constituţia pentru a alege preşedintele ţării în Parlament.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite