Deputatul PAS Sergiu Litvinenco nu va susţine iniţiativa privind anchetarea lui Igor Dodon pentru trădare de patrie: „Prioritare sunt alte chestiuni”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sergiu litvinenco

Deputatul din fracţiunea Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) Sergiu Litvinenco sugerează că nu va sprijini iniţiativa deputatului Octavian Ţîcu, prin care să fie formată o comisie parlamentară de anchetă ce ar urma să investigheze presupusele acţiuni de trădare de patrie ale lui Igor Dodon.

„Pentru mine, prioritare sunt alte chestiuni”, a declarat Sergiu Litvinenco într-o conferinţă de presă.

Acesta a menţionat că, din punctul său de vedere, este mai important să se pună accept pe perfecţioanrea cadrului legislativ ce ar permite ca în funcţia de procuror general să ajungă o persoană independentă, decât să fie votate iniţiative de genul celei propuse de către Ţîcu.

Sergiu Litvinenco a negat acuzaţiile lui Octavian Ţîcu, potrivit cărora, deputaţii din Blocul ACUM sunt ameninţaţi cu excluderea din partid, dacă vor semna iniţiativa. El a subliniat că proiectul nici nu a fost discutat în fracţiuni.

Amintim că Octavian Ţîcu a cerut Parlamentului să sprijine iniţiativa sa privind crearea unei comisii parlamentare de anchetă, menită să investigheze „acţiunile de trădare de patrie comise de preşedinte Igor Dodon”. Ţîcu i-a îndemnat pe deputaţii din fracţiunea PAS şi PPDA să sprijine această iniţiativă. Ca proiectul să fie introdus pe ordinea de zi a Parlamentului,a cesta trebuie să fie semnat de către cinci deputaţi. Deocamdată, doar trei deputaţi au semnat documentul: Octavian Ţîcu, Iurie Reniţă şi Liliam Carp.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite