Politică

articolul anterior articolul urmator

Deputatul român Mihai Aurelian: Chişinăul se va deschide spre un dialog unionist

8
13 Jul 2014 20:58:00
Lulea Marius Dorin
În imagine deputatul român Aurelian Mihai împreună cu reprezentanţi ai diasporei
În imagine deputatul român Aurelian Mihai împreună cu reprezentanţi ai diasporei

Deputatul român Aurelian Mihai, membru al Comisiei pentru Comunităţile de Români din afara graniţelor, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care felicită activitatea unionistă din Republica Moldova şi crede că în curând se va deschide şi un dialog politic pe această problemă.

"Urmăresc cu interes activitatea Tinerilor Moldovei, o asociaţie din Republica Moldova şi care şi-a propus să promoveze altfel revenirea la adevărul istoric: Reîntregirea Neamului Românesc prin Reunirea Republicii Moldova cu România.

Ei îi spun şi altfel, mai European: Integrarea Europeană a Republicii Moldova prin Reunirea cu România.

Este de admirat munca lor din acest an şi în care au ales ca după Campania pentru recensământul din Republica Moldova, unde au informat pentru ca românii să se declare ceea ce sunt, să plece în Caravana Un trai mai bun. 

Şi cum pentru Republica Moldova Un trai mai Bun nu putea însemna decât Revenirea la normalitate prin Reunirea cu România, Caravana este în esenţă o Caravană a Unirii." declară Aurelian Mihai pe pagina sa de Facebook.

 

Acesta mai susţine că :

"Gestul acestor tineri, aflaţi momentan în afara graniţelor statului român, este cel care îmi dă încrederea că în curând şi clasa politică de la Chişinău se va deschide spre un dialog corect şi logic cu privire la preluarea modelului german de soluţionare a tuturor problemelor din cel de al doilea stat românesc. 


Tinerii Moldovei arată o altfel de Românie, o Românie a tinerilor şi pentru care între cele două maluri ale Prutului nu mai există graniţă, revenindu-le nouă politicienilor rolul de a transforma dorinţa societăţii civile şi a generaţiei viitoare într-un fapt împlinit pe deplin.

Construim poduri, construim case, reparăm şcoli, investim în cultura românească de dincolo de Prut, poate că e timpul să ne gândim să investim în o ideea mai clară: UNIREA CELOR DOUA STATE ROMANESTI! "

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

ion sbucium
14.07.2014, 02:25:12

Da, domnilor. Si in Ucraina de Est exu=ista "tineri"se enunta ca Novorossia e Rusia si ca Ucraina e Rusia si pretind ca exprima opinia Boborului si "adevarul istoric". Aceste enuntari, idei, slogane - la inceput parca nevinovate, simple opinii controversate - iata ca au adus de la vorbe - la gloante, la razboi. NATIONALISMUL e cauza tuturor razboaielor. Oare poporul roman putin a suferit in razboaiele trecute? De ce se arunca din nou in brazde, in mintile si inimile tinerilor samanta otravitoare a EGOISMULUI NATIONAL, al mandiei pagane si a iubii peste masura de sine in opozitie cu URA si VRAJBA fata de altii? Cat timp o sa ne dati de inteles noua, cetatenilor R.Moldova ca noi n-am fi chipurile cine am dorit sa fim si suntem dupa 1991, dar ar trebui sa fim cum v-ar placea voua - adica ca pana la 1940. Deja se isca INTERESE opuse, tendinte opuse, CONFLICT de opinii si de interese intocmai cum s-a intamplat intre "fratele mai mare" rus si "fratele mai mic" ucrainean. NU s-a gandit nimeni vreodata ca rusii si ucrainenii - frati de sange - ar putea sa lupte unul contra celuilalt, sa duca un razboi fraticid. Nici moldovenii din R.Moldova si romanii din Romania nu-si pot imagina ca intre noi ar putea izbucni un razboi... Dar pentru a fi siguri ca acest cosmar nu se va intampla - e nevoie de pus stavila "poftelor" necrestine fata de averea, pamantul aproapelui, fatelui - una din poruncile ale Decalogului si de diminuat egoismul nationalist. Basarabia a fost 22 de ani Romania, dar de 24 de ani e R.Moldova si nu m-ai rascoliti degeaba in trecut, n-o sa obytineti nimic - decat numai DEZBINARE, SFADA si nu, doamne fereste - URA, VRAJBA si RABOI asa ca intre rusi si ucraineni. Potoliti-va! De ne-am folosi din plin macar depamantul, teritoriile ce ni le-a dat dumnezeu si le avem ambele state in prezent. Respectati vointa si dreptul altora de a fi LIBERI, INDEPENDENTI si Stapani in casa, gospodaria si tara lor si nu mai uneltiti planuri "unioniste" de comasare, acaparare, ocupatie, anexare, nimicire, stergere a numelui vecinului, fratelui. .

-3 (3 voturi)
ion sbucium
14.07.2014, 02:47:16

Nu DORIM nicio "unire" cu nimeni. Dorim sa fim TARA, STAT aparte asa cum e mica Estonie numai cu un milion de locuitori, dar care au un PIB/pe cap de locuitori de 5 ori mai mare decat al Romaniei si de 20 de ori mai mare decat al R.Moldova. Romania nu e Germania si nici Austria cu un PIB pe cap de locuitor de 35-40 mii de euro. Ce va impiedica sa va ridicati macar la nivelul statelor central-europene - la nivelul Ungariei, Slovaciei, Cehiei, Sloveniei? De ce Romania e pe ultimul loc in UE? Si cum vreti sa ne unim - R.Moldova , cea mai saraca tara a Europei si Romania, cea mai saraca tara a UE? Ce poate rezulta din "unirea" a doua SARACII-LUCII? - O saracie si mai mare. - Sunt atatea de facut inca pana a se ajunge vreodata la "uniri" - eu unul nu cred si nu-mi doresc nicio "unire". E mai bine ca Neamul sa aiba doua state, cu conditii variate, diferite de dezvoltare ca in cel vecin sa gasesti ceea ce nu ai in al tau si invers.

-2 (2 voturi)
ion sbucium
14.07.2014, 03:01:45

Romania trebuie sa fie Romaia si R.Moldova - R.Moldova, sa se deosebeasca intre ele. Vizitand Bucurestiul -sa gasesc mici asa cum sunt ei acum - mai gustosi decat cei de la Chisinau, la fel si berea, telemeau, pastrama si alte produse traditionale romanesti, pe care la Chisinau nu le am. Iesenii descopera acum si ei ca e bine sa fie deosebire in preturile la motorina si benzina si isi fac plinul in R.Moldova. Unele firme din Romania si-au deschis filiale in R.Moldova si sunt multumite ca impozitele in R.Moldova sunt mai mici decat in Romania. Artistii descopera si ei in R.Moldova un altfel de public decat in Romania si apreciaza posibilitatea de a-si extinde auditoriul de admiratori. Exista inca multe avantaje generate de existenta a doua state - unul tara-memebra a UE, altul tara in curs de asociere la UE, cu legislatii diferite.

-3 (3 voturi)
ion sbucium
14.07.2014, 03:09:46

Chisinaul are acum nevoie de stabilitate, de pace, de o apropiere de Gagauzia si Transnistria si prin asemenea declaratii "unioniste" deputatul roman si cei care le preiau si difuzeaza - FAC RAU R.Moldova, toarna apa la moara SEPARATISTILOR, ne creaza PROBLEME in relatiile cu Comratul si Tiraspolul. Oare chiar e greu de inteles acest lucru? Or, poate intentionat vreti sa-i "ajutati" pe separatisti si special turnati bezina pe foc?

-3 (3 voturi)
M.C
14.07.2014, 08:21:26

permiteti propaganda unora gen "ion sbucium" la articolele dvs ?........ acu' putin timp Adevarul se plangea de propaganda pentru voiculescu, da' de asta rosie nu vorbeste nimeni, care e mai intensa decat cea politica interna...

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările