Despre ce au discutat Maia Sandu şi Dmitrii Kozak, la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Pim-ministra Maia Sandu a discutat luni, 24 iunie, subiecte de pe agenda bilaterală moldo-rusă cu vicepremierul Federaţiei Ruse, Dmitri Kozak. Interlocutorii au subliniat necesitatea relansării comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare economică, inclusiv în vederea eliminării tarifelor vamale pentru 14 categorii de produse, introduse în 2014, şi a rezolvării problemelor transportatorilor.

Părţile au subliniat şi disponibilitatea de a relansa un dialog politic constructiv, bazat pe respect reciproc faţă de interesele naţionale. Maia Sandu a subliniat că nu sunt incompatibilităţi dintre Zona de Liber Schimb Aprofundată şi Cuprinzătoare UE-RM şi zona liberă de comerţ în cadrul CSI.  

Prim-ministrul a subliniat că guvernul de la Chişinău va promova o politică externă previzibilă, bazată pe obiectivul integrării europene şi implementarea Acordului de Asociere cu UE, în acelaşi timp dezvoltând relaţii reciproc avantajoase cu Federaţia Rusă. 

Premierul Maia Sandu a menţionat că prioritatea guvernului Republicii Moldova la etapa actuală este democratizarea ţării şi asigurarea funcţionalităţii instituţiilor statului în interesul cetăţenilor. 

În contextul discuţiilor despre regiunea transnistreană, Maia Sandu a atras atenţia interlocutorilor asupra necesităţii de a opri schemele ilegale de comerţ care dăunează tuturor statelor din vecinătate, dar şi asupra necesităţii de a asigura transparenţă şi previzibilitate în aprovizionarea regiunii cu gaze naturale. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite