Detalii despre pecheziţiile efectuate în dosarul lui Igor Dodon. Procurorii au găsit bani, contracte, recipise şi obiecte de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon
Igor Dodon

Procuratura Anticorupţie a comunicat că marţi, 24 mai, au fost percheziţionate zece imobile şi patru automobile, în cadrul a patru dosare penale deschise pe numele fostului preşedinte Igor Dodon, acţiuni ilegale care ar fi avut loc în perioada 2014 - până în prezent.

În cadrul perheziţiilor, procurorii au găsit bani, obiecte de valoare, automobile şi bunuri imobile ce ar aparţine lui Igor Dodon, toate acestea ar depăşi suma de 10 milioane de lei moldoveneşti.

„În rezultatul percheziţiile la persoanele anchetate au fost depistate mai multe bunuri de lux, mijloace băneşti în valută naţională şi străină, contracte, chitanţe, documente, recipise, care au fost ridicate şi urmează a fi examinate în cadrul cauzei respective. Bunurile de lux care au fost depistate şi ridicate urmează a fi investigate minuţios şi supuse verificărilor, în vederea stabilirii faptului dacă acestea au tangenţă cu îmbogăţirea ilicită”, au spus reprezentanţii procuraturii anticorupţie.

Procurorii au confirmat şi faptul că, în timpul percheziţiilor, cumnatul lui Igor Dodon a încercat să „distrugă probele prin înghiţire”. Mai exact, acesta ar fi încercat să înghită o recipisă, care ar demonstra că Igor Dodon este beneficiarul unei baze de odihnă din satul de baştină, Sadova.

La domiciului cumnatului lui Igor Dodon, procurorii ar fi depistat „înscrisuri care confirmă tranzacţii cu bunuri imobile în valoare ce depăşeşte suma de 700.000 de euro”. Totodată, procurorii au mai depistat 37.000 de euro la domiciul cumnatului lui Dodon.

Procurorii susţin că în una din locaţiile supuse percheziţiilor au fost depistaţi peste 600.000 de lei, iar într-un plic, cu simbolica Partidului Socialiştilor, au fost depistaţi 16.000 de euro şi 1.000 de dolari.

Igor Dodon a fost reţinut pentru 72 de ore, marţi dimineaţă, după ce procurorii au efectuat percheziţii la domiciliul lui din Chişinău, la casa părintească din satul Sadova şi încă la câteva imobile pe care Dodon le-ar deţine prin intermediul unor intermediari. 

Dodon este acuzat de comiterea coruperii pasive, acceptarea finanţării partidului politic de o organizaţie criminală, trădare de patrie şi îmbogăţire ilicită.

Percheziţiile sunt efectuate de către procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupţie, în comun cu Centrul Naţional Anticorupţie şi Serviciul de Informaţii şi Securitate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite