Dezbatere: Cât de mare este, de fapt, miza alegerilor locale din mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima dată după mulţi ani, la alegerile locale din Chişinău există o miză atât de mare. Pentru puterea centrală este foarte important cine va conduce Chişinăul, pentru cetăţeni, la fel - este de părere directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice şi Securitate, Valeriu Ostalep, care a dezvoltat această temă la emisiunea „Glavnîi vopros” de la NTV Moldova, transmite IPN.

Potrivit lui, dacă alegerile ar fi avut loc la mijloc între alegerile parlamentare, acestea ar fi avut alt efect, dar acum, înainte de scrutinul parlamentar efectul va fi grandios atât pentru cei care vor câştiga, cât şi pentru cei care vor pierde.

Valeriu Ostalep consideră că şanse mari de a accede în turul doi au trei dintre candidaţii anunţaţi: reprezentantul socialist, Ion Ceban, candidatul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr şi actualul primar interimar, Silvia Radu.

În opinia lui Valeriu Ostalep, unionistul Constantin Codreanu va acumula mai puţin de un procent la aceste alegeri. „Acum vom vedea câţi unionişti sunt în Chişinău”, a menţionat directorul institutului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite