Diacov admite că legislaţia electorală a fost schimbată pentru a favoriza PDM: Vom face tot posibilul ca să avem propria majoritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pdm.md
FOTO pdm.md

Preşedintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova, Dumitru Diacov, nu neagă faptul că decizia de a trece de la sistemul electoral proporţional la cel mixt a fost luată pentru a favoriza democraţii în viitorul Parlament.

În cadrul emisiunii „Important” de la TVC21, Diacov a fost întrebat dacă schimbarea legislaţiei electorale a fost făcută pentru a menţine democraţii la guvernare.

„Spuneţi, dar ce e rău în aceea sau pentru Moldova este o premieră că partidele iau câteodată decizii care sunt favorabile momentului, situaţiei, lor. Arată-mi un partid în lumea asta care iau decizii favorabile partidelor oponente. Haideţi să fim serioşi. Dacă tu ai posibilitatea să iai o decizie şi aceasta corespunde intereselor tale şi corespunde cu dorinţa ta de a-ţi asuma răspunderea şi de a merge mai departe, asta este decizia partidelor”, a declarat Dumitru Diacov miercuri, 11 octombrie, la emisiunea „Important” de la TVC21.

Democratul a mai precizat că toate partidele mai importante de la Chişinău vor lupta pentru propria majoritate parlamentară, iar PDM nu este o excepţie în acest sens.

„Cei de dreapta vor vrea să aibă propria majoritate, Igor Dodon a spus că noi vrem să fim majoritari în viitorul Parlament şi PDM de ce trebuie să fie mai breaz decât dânşii. PDM o să facă tot posibilul ca să aibă propria majoritate, dar asta depinde de calitatea guvernării noastre şi cum noi o să fim convingători adresându-ne alegătorilor”, a conchis preşedintele de onoare al PDM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite