Politică

articolul anterior articolul urmator

Directorul API, despre acuzaţiile deputatului Ţîrdea: Este un fals

1
21 Oct 2020 18:21:28
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO IPN
FOTO IPN

Potrivit directorului Asociaţiei Presei Independente, Petru Macovei, cartea lansată de către unul dintre fruntaşii Partidului Socialiştilor din Moldova, Bogdan Ţîrdea, care a acuzat organizaţiile nonguvernamentale de finanţare netransparentă, este un fals.

 „Lansarea cărţii este o tehnică de manipulare prin care se încearcă distragerea atenţiei publice de la probleme foarte grave şi acuzaţii grave care sunt lansate în adresa unor candidaţi spre, vezi Doamne, activitatea asociaţiilor obşteşti, care, regretă Bogdan Ţîrdea, nu sunt asociate agenţilor străini, aşa cum se întâmplă în Rusia”, menţionează Petru Macovei, citat de IPN.

„Cel puţin, organizaţia pe care eu o reprezintă, dar şi alte organizaţii care au fost prezentate astăzi de către Bogdan Ţîrdea, sunt organizaţii de bună credinţă şi cu responsabilitate, care îşi publică rapoartele. Ceea ce nu se întâmplă în cazul instituţiilor media controlate politic”, susţine Petru Macovei.

Potrivit directorului API, rapoartele de monitorizarea a mass-mediei denotă că există publicitate electorală mascată, materiale cu caracter electoral şi acest fapt demonstrează că unele instituţii media în această perioadă sunt finanţate obscur de către candidaţii la funcţia de preşedinte. Aceste date nu se regăsesc în rapoartele financiare pe care aceştia trebuie să le prezinte Comisiei Electorale Centrale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

zbucium ion
22.10.2020, 18:03:29

E o opinie. Sunteți TOTALITARIȘTI, nu acceptați libertatea de exprimare? Toti trebuie sa gandeasca ca "furerul"?

Modifică Setările