Politică

articolul anterior articolul urmator

Directorul CFM va fi audiat săptămâna viitoare în comisie parlamentară

0
4 Mar 2021 16:36:25
Autor: Iurii Botnarenco
Adrian Oncenu FOTO tribuna.md
Adrian Oncenu FOTO tribuna.md

Directorul Căii Ferate din Moldova, Adrian Onceanu, va fi audiat, săptămâna viitoare, în comisia parlamentară constituită pentru analiza situaţiei economico-financiare de la întreprindere.  Ulterior, vor fi stabiliţi paşii necesari în soluţionarea problemei, au decis membrii comisiei, în şedinţa de joi, 4 martie, la care au participat şi reprezentanţi ai salariaţilor CFM, transmite IPN.

În cadrul discuţiilor, angajaţii de la întreprinderea de stat „Calea Ferată din Moldova” au solicitat autorităţilor să întreprindă măsurile necesare pentru depăşirea crizei financiare cu care instituţia se confruntă de mai multe luni. O prioritate enunţată este achitarea, în cel mai scurt timp, a restanţelor salariale de patru luni, care se cifrează la peste 100 mln lei. Reprezentanţii salariaţilor au cerut şi compensarea pierderilor cauzate de neachitarea la timp a salariului pentru anii 2015-2021.

Federaţia Sindicală a Feroviarilor a desfăşurat astăzi o acţiune de protest în faţa Parlamentului şi Preşedinţiei, cerând achitarea restanţelor salariale, din noiembrie 2020, dar şi demisia conducerii întreprinderii şi transferarea cotizaţiilor sindicale pe conturile sindicatelor. Printre revendicări este şi majorarea salariilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările