UPDATE Organizaţia locală PAS Hânceşti îl va sprijini în alegeri pe Grigore Cobzac, deşi candidatul PAS este Olesea Stamate: Comportamentul unor membri va fi analizat la şedinţele forurilor statutare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grigore Cobzac si Olesea Stamate

Organizaţia orăşenească Hânceşti a Partidului Acţiune şi Solidaritate anunţă că nu o va susţine pe Olesea Stamate, în cadrul alegerilor parlamentare din circumscripţia Hânceşti, aşa cum a decis Consiliul Politic Naţional al formaţiunii. Marcel Petruşan, preşedinte al Organizaţiei, a scris pe Facebook că la nivel local s-a luat decizia de a-l susţine pe Grigore Cobzac, candidat independent, fost deputat al PLDM transmite IPN.

UPDATE Partidul Acţiune şi Solidaritate vine cu unele precizări în legătură cu alegerile parlamentare noi din circumscripţia 38, Hânceşti.

„Ceea ce a fost vehiculat astăzi nu reprezintă poziţia Organizaţiei Teritoriale Hânceşti, ci a organizaţiei locale din oraşul Hânceşti (una dintre cele 30 de organizaţii locale ale PAS din raionul Hânceşti). Organizaţia Teritorială Hânceşti PAS susţine candidatura doamnei Olesea Stamate pentru funcţia de deputat.
Dincolo de asta, conform Statutului PAS (art.58 lit.c) din Statutul PAS), decizia cu privire la desemnarea candidatului pentru alegerile parlamentare este competenţa exclusivă a Consiliului Politic Naţional PAS. La data de 18 ianuarie a.c. Consiliul Politic Naţional PAS a decis cu un vot covârşitor (91 pro, 3 abţineri şi 0 voturi împotrivă) susţinerea candidaturii Olesei Stamate la funcţia de deputat în circumscripţia Hânceşti.
Comportamentul unor membri PAS care nu respectă decizia Consiliului Politic Naţional PAS va fi analizat la şedinţele forurilor statutare ale partidului, care vor lua decizia potrivită.
Oamenii din Hânceşti o susţin pe Olesea Stamate şi ne-au oferit astăzi toate cele 500 de semnături necesare pentru înregistrarea doamnei Stamate în calitate de concurent electoral”.

Ştirea iniţială „Noi, cei din Hânceşti, permanent am mizat pe un principiu democratic în luarea deciziilor. Prin urmare, având candidatul desemnat de centru, doamna Stamati şi un candidat membru PAS, înaintat de noi, domnul Cobzac, am hotărât dilema prin vot. Unanim, colegii au ales candidatura domnului Cobzac, pe care şi îl vom susţine”, a scris Marcel Petruşan.

Şi PAS şi formulat poziţia într-o postare pe Facebook privind situaţia din circumscripţia uninominală numărul 38, Hânceşti şi decizia lui Grigore Cobzac de a se înregistra în calitate de candidat independent. 

„În discuţiile cu conducerea partidului acesta a declarat că nu intenţionează să candideze la aceste alegeri. Regretăm situaţia creată. PAS o va susţine în continuare pe doamna Olesea Stamate, desemnată în calitate de candidat de către Consiliul Politic Naţional PAS”, se spune în precizare.

Vineri, 24 ianuarie, în ultima zi de depunere a cererilor pentru înregistrarea grupurilor de iniţiativă şi de solicitare a listelor de subscripţie, cerere a depus Grigore Cobzac, pentru a candida independent. Grigore Cobzac a fost anterior deputat PLDM. La alegerile din 24 februarie 2019 a candidat la funcţia de deputat pe această circumscripţie din partea Blocului ACUM, dar nu a reuşit să obţină mandatul, fiind al doilea după democratul Alexandru Botnari. Ultimul şi-a depus mandatul de deputat în favoarea celui de primar, obţinut în luna noiembrie 2019.

https://www.ipn.md/ro/pas-hancesti-va-sustine-un-candidat-independent-la-alegerile-8008_1071055.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite