DOCUMENT Iurie Leancă prezintă dovada că paşaportul său diplomatic este valabil. Acesta a fost eliberat în perioada guvernării ACUM-PSRM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iurie Leanca gov.md

Ex-premierul Iurie Leancă a publicat o copie a paşaportului său diplomatic, drept reacţie la informaţia apărută pe unele portaluri de ştiri privind faptul că el ar deţine un paşaport diplomatic nevalabil cu care a încercat să traverseze frontiera de stat.

Documentul a fost eliberat pe 4 iulie curent, adică în perioada guvernării ACUM-PSRM, şi expiră pe 3 iulie 2024.

„Aşa cum prevede şi practica internaţională, îmi permite ca fost prim-ministru dar şi ca ambasador plenipotenţiar să deţin paşaport diplomatic. Dar alde Năstase nu are de unde să ştie ce înseamnă să fii diplomat de carieră şi nici legile nu prea vor să le respecte”, a scris Iurie Leancă pe pagina sa de Facebook.

În plus, Leancă a accentuat că prin difuzarea informaţiilor ce ţine de numerele de înmatriculare şi modelul automobilului cu care a trecut frontiera de stat, „s-a încălcat abuziv protecţia datelor cu caracter personal”. 

„Această scurgere de informaţii din interiorul sistemului controlat de Năstase îmi poate pune în pericol viaţa şi integritatea corporală a mea şi a membrilor familiei mele. Iar din cauza unor astfel de abuzuri în serviciu şi proastei gestiuni a sistemului informatic sau a resurselor umane, mâine-poimâine orice cetăţean al Republicii Moldova poate deveni victimă a diferitor grupări, pentru că prin acest precedent ei au demonstrat că nu pot proteja datele cu caracter personal, iar odată vândute reţelelor de traficanţi de fiinţe umane sau de organe, de exemplu, viaţa fiecăruia din noi este în pericol, pentru că aceşti criminali vor şti în ce automobil, cu cine, la ce oră şi pe unde s-a traversat frontiera”, a spus Leancă.

El a anunţat că va depune toate demersurile legale „pentru ca cei care au comis astfel de abuzuri să fie identificaţi şi traşi la răspundere, iar în judecată voi cere şi despăgubiri morale pe care le voi dona”.

Imagine indisponibilă
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite