Dodon acuză România că se implică în alegerile de la Chişinău: Occidentul vrea cu orice preţ ca Moldova să devină stat antirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

Liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, a acuzat Statele Unite şi Uniunea Europeană că vor cu orice preţ ca Republica Moldova să devină un stat antirus. Dodon susţine că miza alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie este una foarte mare, iar Occidentul va face totul pentru ca forţele proeuropene de la Chişinău să obţină victoria.

În acest sens, Dodon afirmă că ambasadorii SUA, UE şi al României în Republica Moldova deja se implică în procesul electoral. 

„Acest fapt confirmă încă o dată îngrijorările noastre că, după ce ei (Occidentul) au reuşit anul trecut să-şi pună în funcţie preşedintele lor (Maia Sandu), acum sarcina lor numărul unu este să ia sub control Guvernul şi Parlamentul. Dacă oamenii vor înţelege acest risc, putem să evităm soarta Ucrainei. Scopul nostru este să salvăm Moldova, să nu permitem să se transforme într-un câmp de lupte geopolitice împotriva Rusiei”, a spus Igor Dodon la emisiunea „Interviul Săptămânii” de la Primul în Moldova.

Dodon consideră că se poate de pus punct implicării ambasadorilor în treburile interne ale ţării, însă pentru aceasta e nevoie de un Guvern cu funcţii depline, care să expulzeze un diplomat, „care este cel mai activ”, apoi şi restul vor înceta asemenea acţiuni.

Dodon susţine că în mandatul lui de preşedinte Moldova a avut o politică externă echilibrată, iar Occidentul îşi doreşte ca Moldova, după modelul Ucrainei, să aibă poziţii dure faţă de acţiunile Rusiei.

Ex-preşedintele a spus că Maia Sandu „este un instrument în mâinile Occidentului”, iar lista de candidaţi a PAS pentru funcţia de deputat a fost făcută tot de Occident.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite