Dodon: Aducerea lui Plahotniuc acasă în cătuşe este pentru noi o prioritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
dodon plahotniuc

„Aducerea lui Plahotniuc acasă în cătuşe este pentru noi o prioritate”. Declaraţia aparţine preşedintelui Igor Dodon, răspunzând la întrebările jurnaliştilor privind o eventuală extrădare a fostului lider democrat, în Republica Moldova, transmite IPN.

Igor Dodon spune că la această etapă nu are informaţii care ar confirma că Interpol, oficiul de la Lion, l-a introdus pe Vladimir Plahotniuc în lista persoanelor căutate internaţional. În schimb există confirmare că în această listă se regăsesc Ilan Şor şi Constantin Ţuţu. „Noi insistăm ca persoanele implicate în diferite fărădelegi în Republica Moldova pe parcursul ultimilor ani să fie daţi în căutare internaţională de către Interpol”, a declarat Igor Dodon.

Preşedintele a mai spus că actualmente există o anchetă privind dubla identitate a lui Vladimir Plahotniuc. Ancheta este iniţiată de Serviciul de Informaţii şi Securitate fiind implicate Agenţia Servicii Publice şi Procuratura Generală.

În altă ordine de idei, Igor Dodon a spus că nu vrea să comenteze declaraţiile lui Viorel Morari, „persoană care au slujit fostului regim” precum că dânsul ar fi comandat reţinerea sa şi va lăsa ca organele abilitate să se ocupe de acest lucru.

Întrebat de jurnalişti privind situaţia liceelor „Orizont”, şeful statului a remarcat că aceste licee sunt private şi că statul, Guvernul, nu are nicio implicare în vânzarea, cumpărarea sau transmiterea acestora. „Din câte ştiu eu, aceste licee au fost vândute de proprietari la o companie din România. Statul nu se va implica şi nu poate să o facă”, a declarat şeful statului.

https://www.ipn.md/ro/igor-dodon-aducerea-lui-plahotniuc-acasa-in-catuse-este-7965_1070801.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite