Dodon afirmă că ar putea fi suspendat din nou până la Revelion: Va fi ultima oară când Parlamentul aplică acest scenariu. Altă şansă nu vor avea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon via Facebook

Igor Dodon consideră că ar putea fi suspendat din nou din funcţie, până la sfîrşitul acestui an, pentru refuzul de promulga patru legi revotate de Parlamentul de la Chişinău.

Igor Dodon a menţionat că a refuzat să promulge legea ce permite trecerea terenului fostului Stadion Republican în proprietatea SUA, unde ar urma să fie construită noua Ambasadă americană, legea cu privire la Inspectoratul General al Carabinierilor, legea privind noul Cod al audiovizualului şi legea privind declararea zilei de 9 Mai - Ziua Europei, în paralel cu Ziua Marii Victorii.

Potrivit lui, în acest context, majoritatea parlamentară ar putea aplica acelaşi scenariu, şi anume de a se adresa Curţii Constituţionale cu solicitarea ca şeful statului să fie suspendat din funcţie, iar legile să fie promulgate de preşedintele Parlamentului.

Preşedintele ţării a anunţat, pentru presa rusă, că această nouă suspendare ar urma să fie ultima, pentru că Parlamentul nu va mai avea asemenea ocazii, sugerând că după alegerile din 24 februarie, socialiştii vor guverna deja Republica Moldova.

Comentând afirmaţia lui Andrian Candu că ar putea fi demis, Dodon a spus că a fost una emotivă şi s-a arătat foarte sceptic că Parlamentul va îndrăzni să-l demită din funcţie, pentru că deputaţii ar fi conştienţi că referendumul de demitere nu va trece, iar asta dimpotrivă ar creşte şansele socialiştilor în alegeri.

Şeful Legislativului, Andrian Candu, s-a arătat indignat de mesajul lui Igor Dodon transmis în contextul încheierii mandatului Parlamentului de la Chişinău, prin care preşedintele ţării a adus mai multe critici la adresa majorităţii parlamentare. În replică, speakerul a decis să-i amintească şefului statului că prin refuzul său de a promulga un pachet de legi revotat de deputaţi, acesta a încălcat Constituţia din nou şi riscă să fie demis.

Amintim că Igor Dodon a fost suspendat din funcţie de patru ori, pentru refuzul de a numi în funcţii noii miniştri sau pentru refuzul de a promulga legile revotate de Parlament, asta deşi Constituţia îl obligă să semneze documentele respective.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite