Dodon anunţă că Moldova a obţinut statutul de observator pe lângă Uniunea Economică Eurasiatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat într-o vizită de lucru la Soci, unde participă la şedinţa Consiliului euroasiatic economic suprem, Igor Dodon a anunţat luni, 14 mai, că „Republica Moldova este prima ţară care a obţinut statutul de observator pe lângă Uniunea Economică Eurasiatică”.

„Propunerea preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, de a acorda statutul respectiv Republicii Moldova a fost susţinută unanim de liderii ţărilor membre ale UEE”, s-a lăudat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, pe lângă preşedintele rus, această idee a mai fost sprijinită de preşedintele Belarusului, Alexander Lukaşenko, preşedintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, preşedintele Kîrgîzstanului, Sooronbay Jeenbekov, dar şi prim-ministrul Armeniei, Nikol Paşinyan.

„După anunţarea acestei decizii, am ţinut un discurs la şedinţa Consiliului eurasiatic economic suprem şi le-am mulţumit şefilor statelor-partenere pentru încredere. Totodată, am subliniat că cooperarea şi mai strînsă a Moldovei cu Uniunea Economică Eurasiatică este solicitarea majorităţii cetăţenilor noştri şi drept interes naţional obiectiv”, a declarat Dodon.

Şeful statului susţine că „obţinerea statutului de observator ne va permite să colaborăm cu mai mult succes cu ţările UEE în domeniul comerţului, agriculturii, industriei, IT, economiei digitale şi în multe alte sfere economice”.

„În final, mi-am exprimat siguranţa că în realitatea de azi doar dialogul şi cooperarea economică reciproc avantajoasă, politica externă echilibrată poate asigura dezvoltarea stabilă şi menţinerea statalităţii a Republicii Moldova”, a conchis preşedintele.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite