Politică

articolul anterior articolul urmator

Dodon anunţă că Rusia va livra Moldovei mii de doze de vaccin rusesc: „Vedem că vaccinurile din Occident duc la moartea pacienţilor”

2
18 Jan 2021 14:25:55
Autor: Iurii Botnarenco

Ex-preşedintele Igor Dodon a anunţat luni, 18 ianuarie, că săptămâna trecută a fost într-o vizită neoficială în Federaţia Rusă unde a discutat cu mai mulţi oficiali ruşi privind posibilitatea oferirii Republicii Moldova a câteva sute de doze de vaccin rusesc împotriva COVID-19.

Igor Dodon a comunicat că partea rusă şi-a dat acordul să livreze câteva sute de mii de doze de vaccin Republicii Moldova. În acest sens, Dodon a spus că în câteva săptămâni ar putea începe vaccinarea moldovenilor cu vaccinul Sputnik V. 

Dodon a precizat că nu este vorba doar despre Spuntik V, dar încă despre câteva vaccinuri, însă nu a specificat despre care anume este vorba.

Potrivit lui, Moldova deja a început procedurile de înregistrare a vaccinului Sputnik V. „Sper că nu vor fi impuse careva obstacole artificiale”, a specificat Dodon, adăugând că vaccinul rusesc ar putea ajunge până la mijlocul lunii februarie.

Dodon a accentuat că el se va vaccina doar cu Sputnik V şi a menţionat că rezultatele administrării vaccinurilor Pfizer şi Moderna arată că „duc la moartea pacienţilor”. 

„Aţi văzut cazuri (de deces) în Norvegia şi în alte ţări. Unele statele deja renunţă la Pfizer şi alte vaccinuri. Pe acest fundal, cetăţenii moldoveni trebuie să aibă şi alte opţiuni”, a mai spus Dodon.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

mache
18.01.2021, 14:47:05

toti bogatasii din rusia merg la Londra la vaccin Pfizer. Dau o fuga de 20 de minute si se intorc. 99% adica pleava-exact pe vremea Tzarului sau la coada la Sputnik, cand s-o livra din India, ca ei nu prea au capacitate. E singura tara din primele 10 care nu e in stare sa-si fabrice vaccinurile decat intr-o foarte mica masura.

+2 (2 voturi)
Vasile Porojan
18.01.2021, 16:23:32

Alo Planeta Moldova!....uăii, hingheri pe acolo nu aveți?!?

+5 (5 voturi)
Modifică Setările