Dodon: Când ne apropiem de un dialog cu Tiraspolul, începe isteria în România. Ei înţeleg că reintegrarea ţării înseamnă că nu va fi niciun fel de Unire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon consideră că cea mai eficientă metodă de înlăturare a riscului că Republica Moldova s-ar putea vreodata uni cu România este reintegrarea ţării cu Transnistria. Potrivit preşedintelui, Bucureştiul înţelege acest lucru, motiv pentru care „începe o isterie peste Prut”, atunci când cele două maluri ale Nistrului se apropie de soluţionarea conflictului îngheţat.

„Voi aţi observat că odată ce ne apropiem de un dialog cu Transnistria, prin anumite decizii începe o isterie peste Prut, la NATO şi la alţii. De ce? Fiindcă ei înţeleg că reintegrarea ţării înseamnă că nu va fi niciun fel de Unire şi niciun fel de NATO pe Nistru. Spun asta din mai multe considerente. În primul rând suntem aceeaşi ţară. În plus, reintegrarea va însemna cu 400 de mii de cetăţeni ai Moldovei mai mulţi, care vor pleda pentru statalitate, dar nu pentru intrarea în NATO sau în România”, a declarat Igor Dodon sâmbătă, 23 decembrie, într-un interviu pentru Clubul de presă „Rezonanţa socială”.

Şeful statului a precizat că, dacă acum în Republica Moldova sunt 20% de unionişti, „după reintegrarea ţării (cu Transnistria) pentru Unirea cu România nu vor fi mai mulţi de 10-15%”. 

„Asta-i va dizolva pe cei care susţin mişcarea unionistă. Haideţi să spunem sincer, aceşti 15-20% de unionişti nu sunt toţi unionişti. Sunt vreo 6% care pur şi simplu sunt dezamăgiţi de ceea ce se întâmplă în Moldova în ultimii 5-6 ani. Anume de asta ei au devenit unionişti”, a subliniat Dodon.

Preşedintele a mai adăugat că soluţionarea problemei transnistrene va duce la zero tot lucrul efectuat de România în Republica Moldova, „făcut de două decenii pentru distrugerea statalităţii moldoveneşti”. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite