Dodon avertizează guvernarea: „Dacă oamenii vor îngheţa în casă, ei vor ieşi să se încălzească la proteste în stradă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

Liderul Socialiştilor, deputatul Igor Dodon, a venit cu un avertisment către guvernarea PAS în contextul aprofundării crizei energetice din Republica Moldova. Ex-preşedintele ţării a declarat că, în cazul în care R. Moldova rămâne fără gaze naturale, cetăţenii vor ieşi în stradă la proteste antiguvernamentale.

„Vreau să le transmit celor de la guvernare un mesaj pe care îl aud tot mai des în aceste zile de la cetăţeni: Dacă oamenii vor îngheţa în casă, ei vor ieşi să se încălzească la proteste în stradă. Aveţi în vedere, voi, cei de la PAS, că lumea înţelege foarte bine toate erorile politice şi economice pe care le-aţi comis până acum, iar răbdarea oamenilor are o limită”, a scris Igor Dodon pe Telegram.

Dodon a somat guvernarea să rezolve urgent „criza gazelor şi electricităţii”.

„Rezolvaţi şi alte crize pe care le-aţi provocat, inclusiv pe piaţa petrolieră şi agricolă, nu umblaţi cu nasul pe sus şi nu aşteptaţi cadouri de la parteneri. Apucaţi-vă de treabă, pentru că fiecare zi ratată apropie ţara de colaps energetic şi cufundă lumea în sărăcie, iar voi vă apropiaţi de marginea prăpastiei politice în care o să vă arunce societatea. Vremurile bune s-au terminat înainte de a se începe”, a mai spus Dodon.

Republica Moldova va declara stare de urgenţă în sectorul energiei din cauza deficitului de gaze naturale şi absenţei unui nou acord de energie cu grupul rus Gazprom, a declarat miercuri vicepremierul Andrei Spînu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite