Dodon: Eu voi continua să merg la Moscova. Decizia de a interzice oficialilor statului să meargă în Rusia este una deplasată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele ţării a decis să ignore solicitările premierului şi preşedintelui Parlamentului ca oficialii moldoveni să se abţină de la vizite în Federaţia Rusă, până la soluţionarea problemei legate de abuzurile comise de serviciile speciale ruse faţă de demnitarii moldoveni care traversează frontiera Rusiei. Chişinăul acuză Moscova de hărţuire politică şi de faptul că a încercat să monitorizeze anumiţi politicieni moldoveni.

„Precizez de la început că nu cunosc detalii despre cazurile menţionate de cei de la Guvern şi Parlament, dar din ce au comunicat public pot să trag concluzia că decizia lor de a le interzice oficialilor statului să meargă în Federaţia Rusă este una deplasată”, a declarat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Şeful statului consideră că „e posibil să fi fost anumite disfuncţionalităţi, aşa cum avem şi noi la frontieră, dar asta nu justifică o decizie care riscă să blocheze bunele relaţii pe care am început să le construim cu Federaţia Rusă.
Eu voi continua să merg la Moscova şi să promovez interesele ţării noastre, să muncesc pentru consolidarea parteneriatului strategic pe care îl avem cu Federaţia Rusă. Vă informez şi despre faptul că o vizită de lucru în acest context va avea loc chiar săptămîna viitorare, în perioada 17-18 martie curent”, a conchis Igor Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite