Politică

articolul anterior articolul urmator

Dodon, despre mobilizarea militarilor ruşi la frontiera Ucrainei: „Poate fi război. Se va dori un conflict militar şi în Transnistria”

4
16 Apr 2021 14:57:19
Autor: Iurii Botnarenco

Liderul PSRM, ex-preşedintele Igor Dodon, a comentat subiectul mobilizării trupelor ruse la frontiera de est a Ucrainei şi prezenţa navelor ruse în Marea Neagră. Igor Dodon nu exclude că este posibil ca Rusia să declanşeze un război împotriva Ucrainei.

Igor Dodon consideră că Moldova nu trebuie să se implice în conflictul dintre Rusia şi Ucraina, dar nu exclude că Moldova s-ar putea implica, deoarece forţe din exterior ar controla Preşedinţia Republicii Moldova.

„Cu regret, din ceea ce văd, poate să fie război. Aceasta este o tragedie pentru această regiune, este o tragedie pentru Ucraina. (...) De ce noi să ne băgăm în toată chestia asta? Maia Sandu ar dori. Eu cred că acesta şi a fost scopul aducerii Maiei Sandu în fruntea Preşedinţiei, a celor care o controlează din exterior. (...) Practic, instituţia prezidenţială este total controlată din exterior. Aţi dat instituţia prezidenţială sub control extern. Dumneavoastră nici consilierii nu-i puteţi controla, pentru că sunt dirijaţi din afară”, a declarat Igor Dodon în emisiunea sa online de vineri.

„Eu vreau să greşesc, însă odată ce constatăm cu toţii că instituţia prezidenţială este condusă din exterior şi tot ceea ce spune si face Maia Sandu este coordonat de ambasadori, putem să presupunem şi noi avem mai multe detalii, ştiu despre ce vorbesc, putem presupune că în caz că va apărea un conflict în Ucraina, se va dori să se dezgheţe un conflict militar şi în Transnistria, cu scopul de a crea mai multe probleme în regiune. Acest lucru va fi imposibil fără implicarea Maiei Sandu. Sper să greşesc şi sper că Maia Sandu va începe să ia exerciţii independent, nu sub dictatura celor din exterior”, mai spus Dodon.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Simen Sayar
16.04.2021, 15:04:57

bine ar fi sa se infiga si prin delta dunarii. sa vada mioritele cat inseamna acele zeci de miliade de $ date americanilor absolut degeaba.

-5 (5 voturi)
Bingo Bango
16.04.2021, 17:17:35

Bine ar fi sa ne unim (Romania) cu toata Basarabia !

+1 (3 voturi)
Simen Sayar
16.04.2021, 17:51:51

da, hai sa importam milioane de pensionari sovietici si rusofili anti romani! ce s-ar putea intampla?

-2 (2 voturi)
Jason-Bourne
17.04.2021, 14:25:05

Efectiv acest bolsevic devine insuportabil de parca el nu ar fi controlat si subventionat in intregime de Moscova ! Tot PSRM-ul lui este subventionat via offshor din Bahamas de catre Kremlin,de fapt el se duce des la sefii lui ca sa-si ia subventile la punga ca sa nu lase urme.Nici nu mai e nevoie,cred,sa amintesc ca lua banii si in punga,a nu se uita filmarile ascunse,de la Plahotniuc.

Modifică Setările