Politică

articolul anterior articolul urmator

Dodon a discutat cu Krasnoselski despre situația din Zona de Securitate

2
3 Jun 2020 14:26:33
Autor: Iurii Botnarenco

Igor Dodon a avut o discuție telefonică cu liderul transnistrean Vadim Krasnoselski, cu care a convenit să continue „dialogul pentru a identifica soluţii în vederea consolidării încrederii dintre oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului”, transmite IPN.

Şeful statului menţionează că, în mod special a fost analizată situația în Zona de Securitate, mai cu seamă în satele raionului Dubăsari: Cocieri, Vasilievca, Molovata Nouă, Roghi şi satul Copanca din Căuşeni. Localnicii pot ajunge pe malul drept al Nistrului doar cu bacului. Această stare a lucrurilor este consecinţa măsurilor luate de structurile transnistrene în lupta cu COVID-19, ceea ce a generat probleme grave pentru locuitorii satelor respective.

„Am fost unanimi în opinia privind necesitatea luării, în mod reciproc, a unor măsuri care ar simplifica deplasarea locuitorilor între cele două maluri ale Nistrului. Am reiterat faptul că Chişinăul va depune eforturi pentru a nu admite ca măsurile sau acţiunile întreprinse să afecteze drepturile locuitorilor din regiunea transnistreană. Împreună cu domnul Krasnoselski am convenit asupra oportunităţii de a efectua acţiuni necesare pentru protecţia oamenilor contra infectării cu coronavirus”, precizează Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

„Fără îndoială, sănătatea oamenilor este valoarea supremă, însă trebuie să fie acordat sprijin și în soluţionarea problemelor de ordin social-economic”, a mai spus seful statului.

https://www.ipn.md/ro/igor-dodon-a-discutat-cu-vadim-krasnoselski-despre-situat-7967_1073955.html

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Lucifer
3.06.2020, 14:35:11

Dl Krasnoselski!? De când "tovarăşii" ruşi sunt domni!?

+2 (2 voturi)
ion damian
3.06.2020, 20:14:16

nu-s domni sunt ciume rosii!

+2 (2 voturi)