Politică

articolul anterior articolul urmator

Dodon, filmat când lua şpagă de la Plahotniuc. Această filmare merita cel puţin o revoluţie

7
18 May 2020 19:29:51
Lulea Marius Dorin

O filmare în care preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, lua şpagă de la Vladimir Plahotniuc, ar fi trebuit să determine cel puţin o revoluţie. Însă în Republica Moldova nimic nu mai miră şi nu mai mişcă pe nimeni: procuratura a precizat că nu s-a depus în mod oficial plângere, iar preşedintele afirmă că nu ştia ce este în pungă.

Dacă doriţi să vedeţi tupeu de politician atunci trebuie neapărat să treceţi Prutul. Apoi veţi reveni acasă şi veţi descoperi o Românie în care totul pare perfect.

Igor Dodon este preşedintele Republicii Moldova. Vladimir Plahotniuc era la acel moment şeful care controla guvernul. Între cei doi există, aşa cum se vede din imagini, o înţelegere perfectă, nicidecum opoziţia pe care o manifestau la televiziunile pe care le controlau.

Preşedintele Igor Dodon cere în filmare bani pentru plata salariilor(probabil pentru activul de partid) iar Vladimir Plahotnic se execută. Banii sunt puşi într-o pungă şi aruncaţi cu nonşalanţă de Vladimir Plahotniuc.

O astfel de scenă ar fi trebuit să provoace cel puţin o revoluţie. Chiar şi în România un eveniment aşa important ar fi produs manifestaţii imposibil de controlat. Să nu uităm de protestele cu Roşia Montană, Gazele de Şist, Colectiv, Altă întrebare şi aşa mai departe.

Nu pot să îmi dau seama de ce este nevoie la Chişinău pentru a declanşa revolta poporului român de dincolo de Prut. Probabil că după anii grei de ocupaţie sovietică situaţia de astăzi pare mai uşor de acceptat? Greu de presupus acest lucru din moment avem o nouă generaţie.

Sigur că preşedintele ştia că în pungă erau bani, că doar avea nevoie de ei pentru salarii. Nu este pentru prima oară când apar imagini cu cei doi interlocutori şi în care discută de finanţarea partidului socialist. Cu toate acestea nimic nu s-a întâmplat.

Sigur că procuratura trebuia să pornească o cercetare din oficiu, dar statul este în totalitate capturat şi toate structurile de forţă sunt conduse şi impregnate cu rudele/pile ale celor care comit actul ilegal.

Să nu uităm nici de presa din Republica Moldova care este în totalitate aservită. Nimic nu răsuflă în spaţiul public, totul se minimizează, ridiculizează... 

Filmări au mai fost. Au fost şi guvernări care se pretindeau în opoziţie cu Igor Dodon şi totuşi nu s-a cercetat nici atunci nimic.

Practic dincolo de Prut un teritoriu românesc este ocupat în totalitate de oligarhia politică.

Materialul a fost publicat de Iurie Reniţă, fost ambasador al Republicii Moldova în România, actualmente deputat dincolo de Prut.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Gigi_ Kent_
18.05.2020, 19:37:56

Dodon vad ca da niste bani altuia, in nicun caz nu ia el.Deci ce e cu titlul ala pseudo-ziaristule? PS - daca ma uit bine nici macar nu sant sigur ca ala e Dodon, ca nu se observa.

-6 (6 voturi)
Vanatorul/d.c.
18.05.2020, 21:27:54

Nu-i mare diferenta intre presedintele Moldovei si presedintele Romaniei..! Amandoi sunt lachei ai unor state straine, amândoi tradeaza interesele nationale, amândoi sunt niste cocalari politici si penali care, pana acum, din cauza mafiotlor din Justitie, n-au apucat sa faca nici o singura zi de pușcarie (dar mai e timp). Unul ia spaga, celalalt cu escrocherii imobiliare si 17 dosare penale..! Pana si la minte sunt cam la fel de inceți si ..netezi..! Ce mi-e Dodonelul. ce mi-e Iohannelul..?! Doua submedioritati, cu zero patriotism, zero agenda personala, zero demnitate, zero caracter..! Marionete..!

-4 (6 voturi)
Gigi_ Kent_
18.05.2020, 19:39:05

Astea fiind spuse nu inseamna ca l-as placea pe acest rusofil. Dodon era oricum un corupt chiar si fara sa fie filmat, asta stie oricine, inclusiv din Romania deci care e noutatea?

-1 (1 vot)
Popa Basca.
19.05.2020, 10:23:38

Nu am fost capabili sa ne unim,dar macar avem politicieni de aceeasi factura.Sa ne traiasca (dupa gratii) multi ani!

-1 (1 vot)
Mihai ANTI PSD
20.05.2020, 22:29:01

Hai mai lasati propaganda ruseasca, Dodon e un rus infect, iar voi niste sclavi rusi ;)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările