Dodon a găsit o explicaţie de ce România manifestă mai multă deschidere pentru Maia Sandu: „Pentru ei e mare fericire că un cetăţean român a devenit preşedinte”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a găsit o explicaţie de ce România manifestă mai multă deschidere pentru Maia Sandu decât pentru el, după ce preşedintele Klaus Iohannis a acceptat invitaţia Maiei Sandu de a veni în vizită la Chişinău. Igor Dodon consideră că România e mai deschisă spre colaborare cu Maia Sandu pentru că ea deţine şi cetăţenia română.

„E clar, România au susţinut-o deschis (pe Maia Sandu) în alegeri, în primul rând. În al doilea rând, eu cred că pentru ei e mare fericire că un cetăţean român a devenit preşedintel al R. Moldova, aici nu e nimic straniu”, a afirmat Igor Dodon la emisiunea sa de pe Facebook.

Amintim că în cei patru ani de mandat, Igor Dodon nu a fost în nicio vizită oficială în România şi nici la Chişinău nu s-a întâlnit cu prim-ministrul sau cu preşedintele României. Singurele întâlniri cu Klaus Iohannis pe care le-a avut Igor Dodon s-au desfăşurat în cadrul unor evenimente internaţionale.

Imediat ce a câştigat alegerile prezidenţiale din 15 noiembrie, Maia Sandu a fost felicitată atât de premierul Orban, cât şi de preşedintele Iohannis, iar liderul de la Cotroceni a acceptat invitaţia Maiei Sandu de a veni în curând la Chişinău, lucru care nu s-a întâmplat în mandatul lui Igor Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite