Dodon i-a cerut liderului de la Tiraspol să-i elibereze pe cei patru cetăţeni ai R. Moldova care au fost răpiţi în Transnistria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon si Vadim Krasnoselskii president.gospmr.ru

Preşedintele Igor Dodon a anunţat joi, 8 octombrie, că a discutat la telefon cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, despre cazurile ce ţin de răpirea celor patru cetăţeni ai R. Moldova pe teritoriul din stânga Nistrului.

Şeful statului a comunicat că i-a cerut lui Krasnoselski „să intervină prompt în eliberarea cetăţenilor noştri şi să ia măsurile care se impun pentru responsabilizarea celor care au comis această gravă ilegalitate”.

„Situaţia referitoare la cei doi cetăţeni moldoveni răpiţi zilele trecute este una extrem de gravă şi a generat imediat o reacţie promptă a conducerii ţării şi a instituţiilor statului. Principala preocupare a fost eliberarea cât mai rapidă a cetăţenilor noştri, iar demersurile făcute au adus rezultatele dorite”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Potrivit lui Dodon, acest caz urmează să intre pe agenda de discuţii a formatului de negociere 5+2, „ca un precedent extrem de periculos, care trebuie clarificat”.

Amintim că un poliţist de la Inspectoratul de Poliţie Floreşti a fost răpit miercuri, 7 octombrie, de către forţele de securitate de la Tiraspol. Este vorba despre Andrei Amarfi, care activează în cadrul Ministerului de Interne de 24 de ani. 

Poliţistul a fost răpit din curtea casei sale, din oraşul Camenca, localitate controlată de regimul de la Tiraspol, de câteva persoane care aveau cagule pe cap, cu haine care aveau inscripţia „MGB”, a aşa-numitului minister al securităţii de la Tiraspol, după care a fost urcat într-un automobil şi dus într-o direcţie necunoscută.

Joi, 8 octombrie, asociaţia Promo-LEX a anunţat că încă un cetăţean a fost răpit în Transnistria. Este vorba despre Adrian Glijin, care a fost răpit de pe un câmp din apropierea localităţii Cuzmin, raionul Camenca, controlat de Tiraspol.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite