Dodon: Independenţa Transnistriei categoric nu poate fi acceptată!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Subiectul care ţine de statutul politic al regiunii transnistrene, şi anume independenţa acesteia, nu se regăseşte în pachetul celor opt chestiuni care vor fi discutate de şeful statului, Igor Dodon, cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, pe 30 martie, în cadrul unei întrevederi ce va avea loc la Holercani.

Preşedintele a declarat la întrevederea în format lărgit cu presa care a avut loc în seara zilei de marţi, 28 martie, că independenţa regiunii transnistrene categoric nu poate fi acceptată de către conducerea Republicii Moldova şi de majoritatea cetăţenilor din Republica Moldova.

„Domnul Krasnoselski vorbeşte de independenţă. Categoric nu poate fi acceptat acest lucru. Şi nu va fi acceptat. Şi nu doar de Republica Moldova, dar şi de toţi cei implicaţi în formatul „5+2”, şi de Federaţia Rusă inclusiv, care la toate întrevederile declară că Transnistria este parte componentă a Republicii Moldova”, a spus Igor Dodon.

Şeful statului a mai adăugat că recent în cadrul unei deplasări la Dubăsari la întrevederea cu el au venit şi locuitori din stânga Nistrului, care au declarat că îşi doresc mai repede reunificarea. La fel, Igor Dodon a sugerat administraţiei din stânga Nistrului să nu facă referire la referendumul din 2006, pentru că majoritatea oamenilor simpli şi agenţi economici din regiunea transnistreană optează pentru reintegrarea cu Moldova. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite