Politică

articolul anterior articolul urmator

Dodon, la întâlnirea cu şeful Misiunii OSCE în Moldova: Mi-am exprimat regretul că Maia Sandu a refuzat dialogul direct cu Tiraspolul

2
21 Jan 2021 12:59:44
Autor: Iurii Botnarenco

Liderul PSRM, Igor Dodon, a  avut o întrevedere joi, 21 ianuarie, cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch. Igor Dodon i-a spus oficialului străin că regretă că președintele Moldovei, Maia Sandu, a refuzat din start un dialog direct cu Tiraspolul.

„Sunt ferm convins că dialogul pașnic cu administrația regiunii transnistrene nu are alternativă, iar orice tentative de a face presiuni sunt neproductive și pot duce la impas”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Ex-preşedintele a subliniat importanța continuării operațiunii de menținere a păcii în regiune ca factor al păcii și stabilității.

Amintim că după victoria la prezidenţiale, Maia Sandu a anunţat că nu va avea o întrevedere cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

„Eu o să muncesc ca să rezolv problemele cetăţenilor, atunci când vor apărea aceste probleme. Altfel, eu mă întâlnesc cu oameni care respectă integritatea teritorială şi suveranitatea R. Moldova”, a declarat Maia Sandu. 

Fiind întrebată să precizeze dacă într-adevăr nu se va întâlni cu Vadim Krasnoselski, Maia Sandu a răspuns: „Nu am acum de ce să am această iniţiativă”.

Totodată, Maia Sandu a reiterat că va insista ca trupele ruse din Transnistria să fie evacuate, subliniind că acest subiect mereu a fost promovat de Chişinău: „Acest grup operativ trebuie al forţelor ruse trebuie să se retragă. Nu este o noutate, este poziţia R. Moldova dintotdeauna şi eu o să continui să promovez această poziţie”.

Întrebată dacă formatul de negocieri „5+2” mai este eficient, Maia Sandu a răspuns: „acesta este formatul pe care îl avem şi în acest format vom continua discuţiile”.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

ion damian
21.01.2021, 15:35:50

inca o data dodonul da cu stangu-n dreptu,'! cum sa negociezi cu o entitate teroristo-secesionista? astia trebuie sa plece de la noi si sa se duca unde a dus mutu iapa .trebuie emis mandat de arestare impotrva lui krasnoleski si bagat la racoare ,.

Tomescu Tom
21.01.2021, 18:21:11

Vadim Krasnoselski născut în satul Dauriya, raionul Transbaikal, regiunea Cita, Federația Rusă... Deci ... ce treabă are un venetic sovietic, un aventurier , un milițian ..cu pacea și stabilitatea republicii moldovene ?? Aaaaaa...el este infractorul ce trebuie să zbiere după ajutorul forțelor armate ruse ? În caz căăă ...??? Cel care trebuie să declanșeze un nou război ..??? . Apropo ... cică îi sună ceasul lui Putin ! Iar viitorul președinte rus, Navalnîi ..nu va mai tolera această situație .. Și va retrage și armata invadatoare ..armata aia a 14-a ...gloata aia de infractori ...

Modifică Setările