Politică

articolul anterior articolul urmator

Dodon va merge „în inspecţie“ la Poligonul Bulboaca, modernizat cu fonduri americane

4
12 Aug 2017 19:02:58
Autor: News.ro
FOTO Presedinte.md
FOTO Presedinte.md

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va merge luni „să inspecteze” Baza militară de la Bulboaca, după ce joi a fost acolo ambasadorul SUA, James Pettit. Şeful statului a amintit vineri, pe Facebook, că în ultimul timp se poartă multe discuţii despre poligonul militar, despre implicarea americanilor şi finanţările care vin din SUA.

„În calitate de comandant suprem al forţelor armate, în ziua de luni voi merge în vizită de lucru pe poligon, pentru a clarifica pe loc starea lucrurilor", a afirmat Igor Dodon.
 
“Să nu uităm că suntem un stat neutru şi eu nu voi admite ca soldaţii moldoveni să fie parte sau piese în maşinăria vreunui bloc militar, fie el din Vest sau din Est », a adăugat el
 
Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chişinău, James Pettit, a fost joi în vizită la Poligonul Bulboaca. El a confirmat că SUA au sistat suportul pentru modernizarea Armatei Naţionale a Republicii Moldova, acordată prin intermediul programului Foreign Military Financing (FMF, Finanţarea Militară Străină). 
 
Fiind întrebat de către jurnalişti dacă SUA au sistat suportul financiar de 12,7 milioane pentru Armata Naţională, Pettit a declarat: „Nu a fost suspendată asistenţa financiară deloc. Am observat că în acest an, din păcate, Armata Naţională n-a participat la exerciţii militare în străinătate. Noi discutăm aceste chestiuni şi sperăm că în viitor armata va participa la exerciţii internaţionale".
 
În acelaşi timp, fiind întrebat de jurnalişti dacă Ministerul de Externe a fost notificat referitor la întreruperea finanţării Pettit a răspuns:
 
„Da, dar, nu este vorba de ajutor financiar, este o pauză în acordare de echipament, fiindcă trebuie să facem un plan concret pentru participarea viitoare a Armatei Naţionale la exerciţii în străinătate. Sper că armata va participa şi sper că se va întâmpla curând", a spus diplomatul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

tri
12.08.2017, 19:45:00

Cun e posibil sa fie baze SUA in Moldova ?

-3 (5 voturi)
Utilizator Adevărul
12.08.2017, 21:27:22

Comentariu considerat abuziv.

dragon dan
12.08.2017, 22:26:51

Este posibil,dar nu uita adinuța să vizitezi cu idolul tău bufonul Dodon să faceți o vizită și la Costiujeni salonul pentru marii bărbați de stat!Adin,dva,tri,cetîre....

+1 (3 voturi)
Comentariu neaprobat
13.08.2017, 21:24:17

Va merge în poligon pe post de ...... țintă vie. 😂😂😂😂 Dodoane,nu uita să alergi în zig-zag,dă și tu un exemplu bun națiunii.

+2 (2 voturi)
Modifică Setările