Dodon, la Moscova: Cu România avem doar o problemă. Tentativele de a uni Moldova cu România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar o problemă avem cu România, faptul că îşi doreşte unirea cu Moldova, a afirmat preşedintele Igor Dodon la Moscova, în speranţa că mesajul va fi auzit şi la Bucureşti. Dodon susţine că are de gând să aibă relaţii de prietenie cu România, dar aceasta trebuie să uite de unire.

„În privinţa României. Eu am condus comisia moldo-română vreo cinci-şase ani. Eu am mai spus că noi avem foarte multe proiecte şi programe bune care sunt implementate. Eu am de gând să prietenesc cu România. Eu lor nu o dată le-am spus şi încă o dată repet prietenilor noştri români: noi nu avem nicio problemă, cu excepţia uneia, este doar o problemă. Această problemă sunt tentativele de a uni Moldova la România. Asupra celorlalte nu avem nicio întrebare. Şi pe economic, umanitar, energetică, totul la noi e corect. Dar atunci când în România la nivel politic vorbesc despre faptul că statalitatea Moldovei nu există şi în general trebuie lichidată, o să le dăm peste mâini, la figurat sau la direct. Eu nu întâmplător am spus că aceste mişcări unioniste, care duc o luptă deschisă de lichidare a Moldovei, trebuie interzise prin lege (...) Apropos, astăzi, Vladimir Vladimirovici mi-a dăruit un suvenir interesant, Harta Moldovei istorice a secolului XVIII”, a declarat Igor Dodon.

Şeful statului a subliniat necesitatea semnării Tratatului de frontieră dintre Moldova şi România, arătându-se îngrijorat că România nu vrea să recunoască frontiera cu Moldova. 

În acest context, Dodon a afirmat că următoarea vizită după Moscova şi Bruxelles, ar putea fi la Bucureşti.

Amintim că preşedintele Republicii Moldova se află în perioada 16-18 ianuarie într-o vizită oficială la Moscova. Cea mai aşteptată întrevedere a fost cea dintre Igor Dodon şi Vladimir Putin. Părţile au discutat despre problema conflictului din Transnistria, problema migranţilor moldoveni aflaţi la muncă în Rusia, despre perspectivele parteneriatului strategic moldo-rus şi altele. 

Dodon l-a asigurat pe liderul de la Kremlin că dacă socialiştii obţin majoritatea parlamentară în 2018, ei vor rezilia Acordul de Ascoiere UE-Republica Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite