Dodon: Necesitatea stării de urgenţă nu e dictată de introducerea de noi restricţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zinaida Greceanîi şi Igor Dodon
Zinaida Greceanîi şi Igor Dodon

Liderul socialiştilor, Igor Dodon, susţine că necesitatea introducerii stării de urgenţă nu este dictată atât de introducerea de noi restricţii, dar mai mult oferă Guvernului în demisie atribuţii de a lua unele decizii de susţinere a populaţiei sau de deblocare a unor cheltuieli suplimentare. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei noi ediţii a emisiunii sale online transmite IPN.

Potrivit preşedintelui PSRM, Guvernul interimar nu poate să urgenteze acţiuni de procurare a vaccinurilor, nu poate să vină cu unele iniţiative de ajutare a oamenilor, a agenţilor economici.

Comentând declaraţiile premierului interimar, care a spus că „unii politicieni folosesc starea de urgenţă în scopuri politice”, Igor Dodon a replicat că Aureliu Ciocoi „face unele declaraţii care sunt greu de interpretat” şi că starea de urgenţă are ca scop ajutorarea oamenilor şi PSRM i-a dat atribuţii lui Aureliu Ciocoi pentru a face acest lucru.

În contextul deciziei pe care urmează să o ia Curtea Constituţională pe 15 aprilie, legat de sesizarea de constatare a circumstanţelor de dizolvare a Parlamentului, Igor Dodon a remarcat că socialiştii sunt pregătiţi de alegeri anticipate, dar sunt împotriva alegerilor pe timp de pandemie. „Dacă Curtea Constituţională este gata să aibă soarta Curţii Constituţionale de pe timpul lui Plahotniuc [...], atunci să-şi asume”, a comentat liderul PSRM

Potrivit lui Igor Dodon, dacă majoritatea judecătorilor Curţii vor merge „pe calea lui Plahotniuc, atunci, cel mai probabil, vor fi alegeri parlamentare anticipate şi, cel mai probabil, în toamnă. Dar dacă va predomina raţiunea şi poziţia Consiliului Europei şi a Comisiei de la Veneţia, atunci, probabil, alegeri anticipate nu vom avea”, a mai spus preşedintele PSRM.

În opinia sa, dacă vor fi alegeri anticipate, Republica Moldova nu va beneficia de resurse externe, iar dacă va fi numit un guvern în timpul apropiat, vor fi şi programe de asistenţă externă destul de repede.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite