Dodon: Negociem cu Banca Mondială un proiect pentru dezvoltarea zootehniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon presedinte.md

Autorităţile negociază cu Banca Mondială un proiect de câteva zeci de milioane de dolari pentru dezvoltarea zootehniei în Republica Moldova. Preşedintele Igor Dodon a spus, în cadrul unei noi ediţii a emisiunii „Preşedintele răspunde”, că proiectul investiţional urmăreşte revenirea la fermele mari, specializate, pentru ca materia primă necesară, laptele, să nu mai fie importat, transmite IPN.

„Noi avem o problemă, nu avem materie primă. Nu avem laptele în cantităţile de care avem nevoie. Doar în baza laptelui colectat de la oameni nu o să rezolvăm problema. Noi trebuie să revenim la fermele mari”, a spus şeful statului.

Răspunzând la întrebarea unui cetăţean: „Când se va mări preţul unui litru de lapte colectat de la oameni”, Igor Don a spus că se examinează mecanismul care este în alte ţări, când statul subvenţionează o parte din cheltuielile pentru laptele colectat. „De exemplu, el costă 5-6 lei per litru, 1 leu sau 2 lei să dea statul la procurare. Dacă nu subvenţionăm, nu are nici un sens. Un litru de lapte costă mai puţin decât un litru de apă”, a spus preşedintele.

Răspunzând la o altă întrebare, a unui locuitor al municipiului Soroca, care atenţionează că localitatea riscă o „catastrofă ecologică” din cauza lipsei staţiei de epurare, Igor Dodon a dat asigură că în acest an va începe rezolvarea problemei. Potrivit preşedintelui, la această etapă sunt câţiva parteneri care vor să vină cu granturi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite