Dodon: Noi niciodată nu am spus că vom deveni membru UE. Acordul cu ACUM e pentru ca justiţia şi procuratura să funcţioneze normal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon sugerează că Blocul ACUM nu va putea depune cerere de aderare la UE în doi-trei ani, aşa cum a promis în campania electorală. Preşedintele ţării a subliniat că Socialiştii nu au promis niciodată integrarea europeană a Republicii Moldova, însă au pledat pentru relaţii bune atât cu Vestul, cât şi cu Estul. Din acest motiv, şeful statului spune că trebuie menţinute toate acordurile cu UE, dar şi parteneriatul strategic cu Rusia.

„Noi niciodata nu am spus că vom deveni membru UE. Pe mine m-au întrebat: „partenerii voştri de dreapta vor ca în doi-trei ani să depună cerere de aderare la UE”. Unde veţi depune? Au mai fost asemenea promisiuni. Eu cred că noi trebuie să urmărim interesele noastre naţionale. Da, noi avem un acord (cu ACUM), pe care îl folosim ca să îmbunătăţim calitatea vieţii oamenilor, să fie o justiţie mai bună, ca procuratura să lucreze normal, salariile să fie mai mari, drumurile să fie bune. Nu europene, dar măcar ca la Lukaşenko, acolo drumurile sunt mai bune decât în unele state UE. În acelaşi timp, vrem relaţii normale cu Rusia”, a declarat Igor Dodon într-un interviu pentru AccentTV.

Preşedintele a subliniat că nici UE nu este dispusă să ofere perspectivă de aderare pentru Republica Moldova şi că statele baltice ar fi de zece ani în aşteptare în acest sens.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite