Dodon, către noul ambasador al Rusiei la Chişinău: Ţările noastre au o istorie comună, de la Ştefan cel Mare şi Dimitrie Cantemir până în prezent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon a primit miercuri, 8 august, scrisorile de acreditare din partea ambasadorului Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasneţov. Preşedintele ţării i-a urat succes diplomatului rus în noua sa funcţie şi nu a ezitat încă o dată să-şi arate deschis simpatiile sale faţă de Moscova.

Igor Dodon a declarat că Moldova şi Rusia au „multe lucruri în comun”. 

„Ţările noastre au o istorie comună (de la Ştefan cel Mare şi Dimitrie Cantemir până în prezent, o Victorie comună în Marele Război pentru Apărarea Patriei), un prezent comun (peste 600 de mii de moldoveni se află permanent în FR, peste 80% din produsele complexului agroindustrial sunt exportate pe piaţa rusă) şi, sunt convins că avem şi un viitor comun”, a afirmat Igor Dodon într-o postare pe Facebook, după întrevederea cu Oleg Vasneţov.

Tot în acest context, şeful statului a adăugat că moldovenii şi ruşii au aceeaşi religie, iar Biserica Ortodoxă din Moldova este parte componentă a Bisericii Ortodoxe Ruse.

Dodon a menţionat că, pentru perioada imediat următoare, „ne aşteaptă o agendă de lucru consistentă care include: vizita în Moldova a unei delegaţii oficiale a Rusiei, condusă de vice-preşedintele Dumei de Stat pentru a participa la Congresul Mondial al Familiei, din 14-16 septembrie; Forumul Economic de la Chişinău, preconizat pentru 20-22 septembrie; vizita Patriarhului Kiril în Moldova; vizita mea oficială în Federaţia Rusă, planificată pentru luna octombrie şi alte evenimente”.

„Sunt convins că toate aceste acţiuni vor contribui la dezvoltarea, consolidarea şi extinderea de mai departe a cooperării bilaterale şi a parteneriatului strategic dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă”, a spus şeful statului.

El şi exprimat încrederea că „prin eforturi conjugate vom putea depăşi această perioadă dificilă în relaţiile noastre bilaterale”. 

„Am reiterat interesul pentru continuarea dezvoltării dialogului politic moldo-rus amplu la toate nivelele”, a încheiat preşedintele.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite