Dodon nu admite o coaliţie de guvernare cu participarea fracţiunii Şor şi grupul Candu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

Igor Dodon susţine că optează pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate în cazul în care actuala majoritate parlamentară va fi în incapacitate de a mai activa. Igor Dodon admite crearea unei noi coaliţii de guvernare, însă fără participarea deputaţilor din Partidul Şor şi grupul Pro Moldova, notează IPN.

„Eu consider că, dacă coaliţia majoritară mai pierde doi-trei deputaţi şi este în imposibilitatea de a activa mai departe, atunci se creează majoritate între partide veritabile, nu Şor, nu Candu sau mai bine mergem la anticipate. Altfel, ne transformăm în Parlamentul care a fost până în februarie anul trecut când 30-40 de deputaţi au plecat din partidele şi fracţiunile lor şi au trecut la Plahotniuc. Dacă vedem că va continua această practică din ultimele luni, mai bine dizolvăm Parlamentul şi mergem la alegeri anticipate”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la postul de televiziune Jurnal TV.

Igor Dodon susţine că alegerile parlamentare anticipate, din considerente economice şi politice, ar putea fi organizate odată cu cele prezidenţiale. Preşedintele consideră că deputaţii socialişti au adus suficiente argumente Curţii Constituţionale pentru ca să fie organizate două scrutine concomitent.

„Dacă CC va spune că este posibil să fie organizate într-o zi, voi invita aceste patru partide pe care le consider veritabile, Platforma DA, PAS, PDM şi PSRM, îi voi invita la Preşedinţie să vedem, dacă toţi sunt de acord ca să ajungem la o formulă privind dizolvarea Parlamentului pentru ca să facem alegerile prezidenţiale odată cu parlamentare”, a adăugat şeful Statului.

În cazul în care CC va declara inadmisibilă organizarea celor două scrutine concomitent, Igor Dodon optează pentru organizarea alegerile prezidenţiale pe data de 1 noiembrie, iar ulterior alegerile parlamentare anticipate, conform legislaţiei.

Partidul Socialiştilor s-a adresat Curţii Constituţionale pentru a vedea dacă alegerile parlamentare anticipate şi alegerile prezidenţiale pot fi organizate în aceeaşi zi.

https://www.ipn.md/ro/igor-dodon-nu-admite-o-coalitie-de-guvernare-cu-7965_1073824.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite