Politică

articolul anterior articolul urmator

Dodon nu mai vrea români în funcţii de stat: „Cum să ai încredere în deputat, dacă el a jurat credinţă României?“

8
22 Sep 2017 00:24:06
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon afirmă că pledează pentru schimbarea legislaţiei din Republica Moldova, în aşa fel ca persoanele care deţin funcţii înalte de stat să nu mai poată deţine cetăţenia altei ţări. Preşedintele moldovean consideră că nu poţi avea încredere în acel demnitar de stat, dacă el deţine şi o altă cetăţenie, aducând exemplul celor care posedă paşaportul român.

„Eu insist ca în organele de vârf ale statului să fie doar cetăţeni ai Republicii Moldova. Cum poţi avea încredere într-un ministru, sau într-un deputat, s-au într-un membru al Curţii Constituţionale dacă membrul Curţii Constituţionale a jurat credinţă, de exemplu, României. Ale cui interese le va realiza acelaşi Tănase, ex-preşedintele CC, care este unionist şi care a jurat credinţă României. Sângele lui e de moldovean, însă a jurat credinţă altui stat, desigur că va îndeplini interesele altui stat, ceea ce am avut la CC”, a declarat Igor Dodon într-o ediţie specială la AccentTV, joi, 21 septembrie.

Şeful statului a precizat că un astfel de proiect de lege, ce ar interzice dubla cetăţenie pentru demnitarii de rang înalt există, doar că acesta ar fi fost contestat de structurile europene şi ulterior anulat. 

În context, Dodon susţine că juriştii săi lucrează pentru a vedea cum este posibil de adoptat o asemenea lege, în condiţiile în care Convenţia europeană în domeniu interzice adoptarea ei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Utilizator Adevărul
22.09.2017, 02:04:53

Comentariu considerat abuziv.

Edmond Dantes..
22.09.2017, 07:57:24

Dodon e un clown dar aici are dreptate.Ptr ceii care ma vor insulta,sa se intrebe mai intai cum ar fi daca Romania ar avea ca ministri cetateni maghiari. Intr-un stat de dreptate,in tarile occidentale nu poti accesa la functii de conducere in stat daca ai cetatenia altui stat.

-4 (6 voturi)
Alfa Omega
22.09.2017, 09:09:36

Democratia nu este dupa cum vrea dodon ci dupa cum alege poporul si dodon nu face legea in Rep. Moldova ci parlamentul ales tot de popor ! Asa ca mai incet bidoane cu pianul pe scari !

+7 (7 voturi)
Bistanescu Cocurean
22.09.2017, 08:42:03

Dildoane, dacă aveau cetățenie de exemplu rusă, atunci aveai încredere în ei ??

+8 (8 voturi)
Aurel Paun
22.09.2017, 10:03:43

Acestui tembel de Presedinte al Moldovei i-a casunat pe Romania asa cum celalalt imbecil, de la conucerea Coreei de Nord, are ce are cu SUA. Pana una alta, Dodon doar mananca rahat si romanii nu-l baga in seama, pe cand dezaxatul Kim Jong Un se joaca cu bombe nucleare si este gata sa dea foc planetei.

+5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările