Politică

articolul anterior articolul urmator

„Dodon nu reprezintă poporul Republicii Moldova”. Mişcarea Unirea iniţiază acţiunea permanentă „Microfonul liber”

13
14 Feb 2020 15:20:07
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO IPN
FOTO IPN

Mişcarea Politică UNIREA, creată de cinci formaţiuni politice, iniţiază acţiunea permanentă „Microfonul liber” şi cheamă cetăţenii, în fiecare zi de vineri, la ora 12.00, să vină la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt, transmite IPN.

Liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a spus că acţiunea este organizată pentru „a trezi conştiinţa naţională”, ca „Republica Moldova să revină la normalitate”. Potrivit politicianului, societatea moldovenească are de parcurs astăzi o ultimă etapă: „înlăturarea şi debarcarea lui Dodon, exact aşa cum a fost înlăturat şi debarcat Plahotniuc”. „Ei sunt produsul unuia şi aceluiaşi sistem: al corupţiei şi al clanurilor oligarhice”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Vitalia Pavlicenco, ex-lider al Partidului Naţional Liberal, a spus că societatea este în aşteptarea coagulării eforturilor tuturor celor care „gândesc corect”, ca „să fie pus punct dezastrului care se adânceşte în Republica Moldova”. „Doar prin unire putem da o nouă şansă la viaţă. Acest teritoriu nu mai trebuie să sufere atât după ce a obţinut independenţa faţă de imperiul sovietic”, a menţionat Vitalia Pavlicenco.

Potrivit liderului Partidului Democraţia Acasă, Vasile Costiuc, oamenii trebuie să cunoască că „mâine dacă este dat jos Igor Dodon, Federaţia Rusă are alte unelte pregătire”. De aceea, „trebuie curmat de la rădăcină flagelul care lucrează în detrimentul naţiunii noastre”.

Preşedinta interimară a Partidului Popular Românesc, Tatiana Potîng, a menţionat că Igor Dodon trebuie demascat. „Toată lumea recunoaşte că Igor Dodon este vasalul lui Putin şi încearcă să preia aceeaşi atitudine, aroganţă şi tendinţă de a se impune fără niciun fel de argumentare”, a spus Tatiana Potâng.

Liderul Partidului Uniunea Salvaţi Basarabia, Valeriu Munteanu, a afirmat că „Igor Dodon nu reprezintă poporul Republicii Moldova, nu este emanaţia acestui pământ, ci serveşte umil Federaţia Rusă şi personal pe Vladimir Putin”. Valeriu Munteanu susţine că Igor Dodon de când a rămas liber de Vladimir Plahotniuc, fostul lider al PDM, toate poziţiile oficiale ale Republicii Moldova sunt identice cu ale Federaţiei Ruse.

Solicitată de IPN, Carmena Lupei, consultant principal în cadrul Secţiei protocol şi comunicare a Preşedinţiei, a spus că instituţia prezidenţială nu comentează acţiunile şi declaraţiile ordinare ale diferitor formaţiuni politice în an electoral.

https://www.ipn.md/ro/miscarea-politica-unirea-initiaza-actiunea-permanenta-microfonul-liber-7965_1071508.html

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

Amicus Plato
14.02.2020, 18:58:50

Acești vînzători de țară trebuie să aibă interzis în politica moldovenească. Cel puțin. Cum se permite unor paraziți și agenți ai celui mai spurcat dușman al Moldovei și moldovenilor să promoveze pe față lichidarea Moldovei? Moldova e ca un organism rămas total fără sistem imunitar. MIzeriile ăstea cum își perimit să îl pomenescă pe Ștefan? Ștefan a luptat pentru Moldova, viermilor, chiar împotriva stăpînilor voștri. Voi luptați împotriva Moldovei și moldovenilor. Dacă cineva luptă pentru Moldova dintre politricieni, păi chiar Dodon este și voi mizerii ce sînteți de asta îl și urîți de moarte și îl atacați. Blestemați să fiți cu tot neamul vostru. E incredibil, și una e să pui la cale lichidarea Moldovei și înrobirea moldovenilor, dar nu doar asta că nu-și doresc înrobirea moldovenilor la nemți sau francezi, ci la cea mai spurcată nație din Europa și nu numai, la cei mai mari dușmani infecți dintotdeauna a moldovenilor. Cum să fii, măi, slugoi la mizeriile planetei? Ce e în sufletul negru al acestor blestemați?

-3 (3 voturi)
Dănănae Dumitru
14.02.2020, 19:50:02

e imposibil ca noi, moldovenii de origine română să permitem ucigaŝilor rusi sa ne inrobeasca, sa ne cotropeasca inapoi pamintul nostru lasat de strămoși. trebue sa unim toate forțele de buna credință, cu iubire de neam si sa scăpăm de rusofoni si lingaii dodonisti. dar atunci cînd puterea va fi a noastra, de facut ordine, de tras hoții la raspundere, de reformat tara, de incadrat tinerii si sa la permitem a-si folosi in practică studiile primite. numai impreuna, fara asteptari si fara increderea in ptromisiuni minciunoase a rusilor, trebuie s a folosim ajutorul acordat de tarile democrate, europene in efectuarea refotmelor, in oarecare obiecte de infrastructura.

+1 (1 vot)
Amicus Plato
14.02.2020, 19:21:41

Cum falsifică aceste spurcăciuni realitatea. Cum nu reprezintă poporul, vînzătorilor? A fost votat de popor, primul președinte votat de popor cu toată propaganda feroce a rromilor. De necrezut josnicia acestor blestemății.

-3 (3 voturi)
Traian Decebal
14.02.2020, 20:13:15

Amicus Plato, esti un nimic, o javra care face aportul pentru doi banii calailor din Est, esti un criminal ca si altii care is inpotriva poporului bastinas...

+2 (2 voturi)
Coco
14.02.2020, 20:31:13

Traian Decebal nu-l baga in seama pe urmasul asta al lui Stefan, Ca sa-ti descretesti fruntea uita-te la alta urmasa la fel de vehementa cu moldovenismul ei. https://www.youtube.com/watch?v=ZIdLAwJuS68

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările