Dodon şi Patriarhul Kiril vor construi o biserică la Chişinău „în cinstea Preacuviosului Serghie de la Radonej”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon a anunţat miercuri, 18 iulie, într-o postare pe Facebook, că intenţionează împreună cu Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril, să pună „piatra de temelie a unei biserici ce va fi zidită în cinstea Preacuviosului Serghie de la Radonej”.

Igor Dodon a făcut anunţul în contextul sărbătorii „Ziua aflării moaştelor Preacuviosului Serghie de la Radonej – unul dintre cei mai mari promotori ai credinţei ortodoxe şi unul dintre cei mai veneraţi sfinţi nu doar în Rusia, ci şi în întreaga lume ortodoxă”.

„Mereu am acordat o atenţie deosebită faţă de cinstirea Preacuviosului Serghie pe plaiul moldovenesc. În anul 2014, la iniţiativa mea, din Lavra Sfintei Treimi din Serghiev-Posad, în Moldova a fost adusă icoana şi moaştele Preacuviosului, la care au avut posibilitatea să se închine peste 200 de mii de concetăţeni de-ai noştri. În anul 2015, la Bălţi, a fost înălţat un monument în cinstea Preacuviosului Serghie, sfinţit de episcopul de Bălţi şi Făleşti Marchel”, a declarat preşedintele.

El a precizat că, în prezent, se lucrează la determinarea locului potrivit pentru construcţie şi elaborarea proiectului viitoarei biserici.

„Preacuviosul Serghie de la Radonej a fost şi rămâne acea personalitate istorică şi spirituală, care apropie popoarele ortodoxe ale Moldovei şi Rusiei”, a mai spus Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite