Politică

articolul anterior articolul urmator

Dodon pleacă la Minsk. Preşedintele va avea întâlniri cu Medvedev şi Kozak

0
19 Jun 2019 13:51:23
Autor: Iurii Botnarenco

Igor Dodon s-a lăudat pe pagina sa de Facebook că exporturile moldoveneşti spre Rusia sunt în continuă creştere, însă ar fi nevoie de noi înţelegeri. În acest sens, şeful statului a anunţat că pleacă pe 21 iunie la Minsk, la deschiderea ediţiei a II-a a Jocurilor Olimpice Europene, unde se va întâlnit cu premierul rus Dmitrii Medvedev şi vicepremierul Dmitrii Kozak.

„În context, este important să discutăm cu partenerii ruşi problema privind prelungirea perioadei pentru exporturile mărfurilor fără taxe în Federaţia Rusă şi după data de 1 iulie, curent”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

În opinia sa, Republica Moldova trebuie să tindă spre creşterea exporturilor pe alte pieţe, iar pentru asta, „administraţia preşedintelui contează pe o strânsă colaborare cu Guvernul Maiei Sandu, cu care sîntem în contact permanent”.

„Sunt convins că puterea executivă a ţării noastre, cu susţinerea noii majorităţi parlamentare, va contribui la realizarea strategiei unei politici externe echilibrate şi a cooperării economice reciproc avantajoase reieşind din interesele naţionale ale ţării”, a spus Dodon.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii