Dodon pregăteşte o nouă ţeapă moldovenilor: vor fi obligaţi să returneze 500 milioane de euro

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţepele date fraţilor de dincolo de Prut sunt la ordinea zilei. Preşedintele tocmai a anunţat o nouă modalitate de sărăcire şi îndatorare a moldovenilor: vor trebui să returneze un credit fictiv de 500 de milioane de euro.

Preşedintele Igor Dodon pregăteşte o nouă ţeapă moldovenilor. După ce clasa politică a reuşit să vandalizeze băncile din Republica Moldova de câteva miliarde de euro şi apoi a votat în parlament returnarea acestor bani de către moldoveni, o nouă mega-ţeapă se iveşte.

Inventivitatea politicienilor moldoveni este fără de limită.

Igor Dodon a anunţat cum că Federaţia Rusă va acorda un credit Republicii Moldova de 500 de milioane de euro. Că Federaţia Rusă nu acordă credit nimănui, că nu are de unde datorită crizei economice prin care trece, nu se spune nimic.

În fapt Federaţia Rusă nu va trimite o copeică către poporul moldovenesc al lui Igor Dodon, ci este vorba despre credite fictive ce vor fi parţial folosite pentru alimentarea clasei politice aservite Moscovei, iar restul se vor întoarce a doua zi exact de unde au plecat. În schimb preşedintele şi guvernul pe care şi l-a aservit vor semna un credit luat fictiv în numele statului Republica Moldova, când în fapt nici o singură copeică din aceşti bani nu se va folosi pentru pensii, salarii sau pentru investiţii. Nu mai vorbi de faptul că nu se iau bani cu împrumut decât pentru investiţii.

România şi Uniunea Europeană nu au oferit credite, ci bani care nu trebuie să mai fie returnaţi. Aşa dispare orice dubiu cu privire la cine şi pe cine doreşte să ajute. Datorită acestui lucru s-au pus condiţii privind statul de drept şi utilizarea reală a banilor, nu împărţirea pe criterii politice şi către clientela politică.

Igor Dodon a luat puterea totală, dar este plin de datorii din cauza banilor veniţi cash de la Moscova pentru finanţarea campaniilor electorale şi a partidului. Cum ruşii nu dau niciodată bani pe degeaba, şi bine fac, acum îi vor înapoi. Şi cum se poate face acest lucru mai bine decât semnând un credit ce niciodată nu va ajunge la moldoveni. 

Mai mult decât atât, au ajuns la putere şi au constatat că visteria este goală şi că economia Republicii Moldova a fost pusă pe butuci. Ori ei au venit acolo să fure, că o a doua ocazie nu mai prind în viaţa aceasta. Atunci ce fac politicienii moldoveni? Mimează un împrumut din Federaţia Rusă. O parte din împrumut va rămâne la Chişinău şi va alimenta pe cei aflaţi la putere. Cea mai mare parte se va întoarce repejor înapoi aşa cum a venit.

În schimb moldovenii, aşa cum se vede din ultimii 30 de ani, nu se vor alege nici cu şcoli, nici cu drumuri, nici cu iluminat public... nu se vor  alege cu nimic... asta deşi împrumuturi tot s-au luat.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite