Politică

articolul anterior articolul urmator

Dodon: Vă promit că după prezidenţiale vom veni cu o iniţiativă de reducere cu 1/3 a numărului de deputaţi în Parlament

2
14 Feb 2020 12:43:39
Autor: Iurii Botnarenco

Preşedintele Igor Dodon promite că, după alegerile prezidenţiale de la sfârşitul acestui an, dânsul va veni cu o iniţiativă de modificare a Constituţiei în vederea reducerii numărului de deputaţi în Parlament cu 1/3.

„Numărul de 101 de deputaţi a fost stabilit în Constituţia Republicii Moldova la începutul anilor 90. Noi atunci eram 4.500.000 de cetăţeni. În decurs de 28 de ani, 1/3 a plecat din ţară, dar numărul de deputaţi a rămas tot 101. Logic, dacă suntem mai puţini oameni de ce întreţinem mai mulţi „nacealnişi”. Eu susţin că trebuie redus numărul de deputaţi cu cel puţin 1/3”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii sale „Preşedintele răspune”.

Dodon a precizat că acest lucru poate fi realizat doar prin modificarea Constituţiei.

„Îi real de modificat astăzi Constituţia? Noi nu avem 67 de mandate în Parlament pentru acest proiect, dar eu vă promit  că imediat după alegerile prezidenţiale, noi vom veni cu modificări destul de conceptuale în Constituţie în ceea ce ţine de numărul deputaţilor şi de alte elemente care trebuie actualizate. Dacă începem astăzi cu modificarea Constituţiei, o să înceapă iar tot felil de speculaţii. După alegeri prezidenţiale, aveţi cuvântul meu -  venim cu o iniţiativă de micşorare a numărului de deputaţi”, a mai spus preşedintele.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Dănănae Dumitru
14.02.2020, 13:56:09

ne vom lamuri fara tine mai dodo.

+1 (1 vot)
Botgros Roman
14.02.2020, 15:20:21

Dodon a mai promis si recuperarea banilor din furtul bancilor dar nici o boaba nu a facut. Mai bine sa promita reducerea populatiei prin plecarea peste hotare ca asta precis ca se va realiza.

+1 (1 vot)
Modifică Setările