Dodon propune guvernării să cumpere 1 milion de doze de Sputnik V pentru a stimula vaccinarea moldovenilor: În două săptămâni s-ar epuiza

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dodon

Ex-preşedintele Igor Dodon a criticat guvernarea PAS pentru modul în care gestionează pandemia COVID-19. Dodon consideră că Guvernul ar trebui să achiziţioneze 1 milion de doze de vaccinuri Sputnik V pentru a simula imunizarea în rândul populaţiei, deoarece, potrivit lui, moldovenii au mai mai încredere în serul rus decât în celelalte.

Dodon a afirmat că este împotriva vaccinării obligatorii şi a introducerii noilor restricţii în contextul luptei cu COVID-19, pentru că va avea de suferit economia.

„Ca să se isprăvească (n.r. - cu pandemia) le recomand de urgenţă să achiziţioneze 800.000 - 1.000.000 de doze de vaccin Sputnik V. Sunt convins că în două săptămâni, acest milion de vaccinuri se va epuiza, iar numărul de persoane imunizate va creşte brusc. Toate sondajele arată că încrederea faţă de vaccinul rusesc este cea mai mare. De aceea, cred că am avea mai multe persoane vaccinate, dacă am fi avut vaccinul rusesc”, a afirmat Igor Dodon la emisiunea „În centrul atenţiei” de la Publika TV.

Întrebat dacă s-a vaccinat deja, Dodon a spus că încă nu, deoarece ar vrea să se imunizeze cu SputnikV, care deocamdată nu mai este disponibil în R. Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite