Politică

articolul anterior articolul urmator

Dodon propune ca transportul public din Chişinău să fie gratuit: „Mi se pare o idee bună”

1
9 Dec 2019 13:45:59
Autor: Iurii Botnarenco

Igor Dodon propune ca transportul public din Chişinău să fie finanţat exclusiv din bugetul Primăriei, aşa încât cetăţenii să nu fie nevoiţi să achite costul călătoriei. Preşedintele susţine că există o asemenea experienţă în unele capitale europene şi că ar fi cazul ca aceasta să fie preluată şi de către autorităţile din Chişinău.

„Să vedem care sunt cheltuielile pentru întreţinerea transportului public. Vorbim acum doar de troleibuze, pentru că în microbuze nu o să facem gratis. Să vedem care vor fi costurile de întreţinere şi lasă să fie bugetate din bugetul municipal”, a declarat Igor Dodon într-un video pe pagina sa de Facebook.

În opinia sa, întreţinerea transportului public din Chişinău nu necesită sume foarte mari de bani. Dodon afirmă că aceşti bani pot fi obţinuţi din domeniile în care se va face regulă.

„Dacă fac ordine paralel şi nu mai dau terenurile în arendă cum le-au dat până acum (...) bugetul municipiului Chişinău, care acum e 4 miliarde, se poate de dublat uşor într-un an”, a mai spus Dodon.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Markos General
10.12.2019, 05:45:18

Uitati-va cit de organic se incadreaza Dodon in cadru - aici la volanul camionului, Dodon e la locul lui - arata natural ca un sofer - cu burtica-bemol, moaca de purcelus, fara prea multe sclipiri de intelect in privire....Locul potrivit pentru Dodon. Excelenta, poate Va mai ginditi mai bine si va angajati ca sofer de camion - aici chiar daca comiteti un accident, tot mai putina dauna cauzati decit la Presedentie.... PS: Nimic nu este "gratis" - acesta este populism ieftin pentru tembelai prosti.... Nici banii de la Putin pe care Dodon i-a primit lunar nu sunt gratis - este vinzare de tara!

+2 (2 voturi)
Modifică Setările