Dodon propune ca transportul public din Chişinău să fie gratuit: „Mi se pare o idee bună”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon presedinte.md

Igor Dodon propune ca transportul public din Chişinău să fie finanţat exclusiv din bugetul Primăriei, aşa încât cetăţenii să nu fie nevoiţi să achite costul călătoriei. Preşedintele susţine că există o asemenea experienţă în unele capitale europene şi că ar fi cazul ca aceasta să fie preluată şi de către autorităţile din Chişinău.

„Să vedem care sunt cheltuielile pentru întreţinerea transportului public. Vorbim acum doar de troleibuze, pentru că în microbuze nu o să facem gratis. Să vedem care vor fi costurile de întreţinere şi lasă să fie bugetate din bugetul municipal”, a declarat Igor Dodon într-un video pe pagina sa de Facebook.

În opinia sa, întreţinerea transportului public din Chişinău nu necesită sume foarte mari de bani. Dodon afirmă că aceşti bani pot fi obţinuţi din domeniile în care se va face regulă.

„Dacă fac ordine paralel şi nu mai dau terenurile în arendă cum le-au dat până acum (...) bugetul municipiului Chişinău, care acum e 4 miliarde, se poate de dublat uşor într-un an”, a mai spus Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite