Dodon: PSRM va promova votul electronic peste hotare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

După alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, Partidul Socialiştilor va propune în Parlament un proiect de lege care prevede votul electronic peste hotare, în paralel cu votul fizic, în secţiile deschise în incinta misiunilor diplomatice. Despre aceasta a anunţat liderul formaţiunii, Igor Dodon, în emisiunea sa online de autor „Igor Dodon răspunde”, transmite IPN.

Liderul socialist a mai spus că e nevoie de o reformă constituţională, de interzicerea dublei sau multiplei cetăţenii pentru persoanele de la conducerea statului.

PSRM a mai elaborat un proiect de lege privind capitalul matern, care are drept scop de a spori natalitatea în Repubica Moldova. Documentul stipulează alocarea unui suport financiar pentru naşterea şi creşterea copiilor, a detaliat Igor Dodon.  

Preşedintele PSRM este de părerea că, pentru a aduce cetăţenii din diasporă acasă, e nevoie de a prelua practica unor state ale UE. De exemplu, în Portugalia cetăţenilor care revin la baştină statul le acordă 7000 de euro, cu condiţia ca ei un an să rămână acasă, a specificat liderul socialist.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite